Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου: Μαθητές δημιούργησαν επιτραπέζιο ψηφιακό παιχνίδι και διακρίθηκαν

Στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Μια ακόμη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου κάνει αισθητή την παρουσία του με τη διάκριση μαθητών του σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού. Οι μαθητές Πλατής Απόστολος,  Πυργάνης Ανάργυρος,   Ράπτης Θεόδωρος και οι μαθήτριές  Καλλιώρα Μαρκέλλα,  Καπηλαρή Γεωργία,  Λάζογλου Καλλιόπη,  Λιούπη Στυλιανή, Μόναχου Ευαγγελία και  Ράπτη Σταυρούλα αποτέλεσαν την εμπνευσμένη ομάδα που με την παιδαγωγική καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Βλαχάβα Σταυρούλας, κλάδου ΠΕ 01-Θεολόγου,  το μεράκι της για δημιουργία και αγάπη για τους μαθητές/τριές της, συμμετείχαν στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που φέρει τον τίτλο «Παίζοντας με τους γλωσσικούς Θησαυρούς της Αγίας Γραφής».

«Η επιτυχία είναι τεράστια» δηλώνει η Διευθύντρια του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, Καλλιόπη Γουργιώτου, « καθώς στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 148 σχολεία όλων των βαθμίδων».     Οι αξιολογήσεις  επιβεβαιώνουν ότι μέσα από τη δημιουργία του παιχνιδιού αυξάνεται το ενδιαφέρον των παιδιών για το μάθημα, ενισχύεται το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, οι δεσμοί μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών και η δημιουργικότητα σε μια νέα κατεύθυνση.

Στόχοι της δημιουργίας και αξιοποίησης του συγκεκριμένου παιχνιδιού,  όπως δήλωσε η συντονίστρια εκπαιδευτικός,  Σταυρούλα Βλαχάβα, «είναι η καλλιέργεια της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας, η ανάπτυξη  δεσμών φιλίας και αλληλοεκτίμησης, η ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, η  ενίσχυση της διερευνητικής μάθησης και η παιγνιώδης διδακτική διαδικασία, καθώς οι μαθητές απορροφημένοι στο παιχνίδι δεν αντιλαμβάνονται πως εμπλέκονται ταυτόχρονα σε μια διαδικασία μάθησης. Παράλληλα, μέσα από το παιχνίδι εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο και το φάσμα των γνώσεων των παιδιών. Οι φράσεις της Αγίας Γραφής οι οποίες χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι γίνονται με αυτό τον τρόπο οικείες στους παίχτες, οι οποίοι διερωτώνται σε ποιες περιστάσεις αξιοποιούνται  και έτσι αυτές αποκτούν θέση στο λεξιλόγιό τους για μελλοντική χρήση».

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Γυμνασίου συγχαίρουν με ανακοίνωσή τους τη συνάδελφό τους Βλαχάβα Σταυρούλα και τους μαθητές/-τριες για το μεράκι, τη φαντασία, την έμπνευση, για το περίσσεμα χρόνου και ψυχής που αφιέρωσαν και τους εύχονται περισσότερες διακρίσεις κι επιτυχίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.