Ιωάννης Κίτσιος: Σταθερή και άριστη ποιότητα στα κρασιά και το τσίπουρο

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου, προστάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Αθανασίου προστάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Νέα Αγχίαλο.

Κατ αρχήν τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Αγχίαλο και στην συνεχεία αρτοκλασία και κοπή της πίτας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κκ Ιγνάτιο.
Ακολούθησε δεξίωση στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Συνεταιρισμού .

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι : Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος Εσερίδης, τέως Υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γεώργιος Καλτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεώργιος Κίτσιος, Λιούπης Αθανάσιος, Γρηγόριος Ιγγλέσης, Αργύρης Κοπάνας, αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής, αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Ιωάννης Τόλιας, Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Ευάγγελος Λιακόπουλος, εκπρόσωπος του ΑΤΑ Λάρισας & της 111 Πτέρυγας Μάχης, εκπρόσωπος της ΕΔΕΟΠ Μαγνησίας Βασίλειος Στρίγκος, Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας Νικόλαος Γαβριήλ, διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας κος Νικόλαος Λιάνος, δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου-Νέας Αγχιάλου-Μικροθηβών-Αϊδινίου και πρόεδροι τοπικών Συλλόγων.

Σε χαιρετισμό του ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο άδικος φόρος στο κρασί δεν φέρνει έσοδα ενώ εμποδίζει και φαλκιδεύει την παραγωγή. Η πρώτη μέριμνα η οποία μάλιστα αποτελεί και δέσμευση του Προέδρου μας ανέφερε είναι η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί που θα είναι ο πρώτος φόρος που θα καταργηθεί.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η θέσπιση του ΕΦΚ στο κρασί είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί χωρίς την επιβολή μεγαλύτερης φορολόγησης στο τσίπουρο όπως ακούγεται γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Επίσης επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί σε προσπάθειες σαν αυτή του Συνεταιρισμού Ν.Αγχιάλου που αποτελεί πρότυπο συνένωσης υγιών δυνάμεων με σκοπό την κοινωνική ευημερία την δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη του τόπου.
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ιωάννης Κίτσιος υποδεχόμενος τους εκλεκτούς επισήμους έκανε ένα μικρό απολογισμό της ιστορίας του Συνεταιρισμού.
Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζω στον Συνεταιρισμό μας και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή εκδήλωση που μας τιμά ιδιαίτερα.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε την μνήμη του προστάτη του Συνεταιρισμού μας Αγίου Αθανασίου.
Ο Συνεταιρισμός μας συμπληρώνει φέτος ένα αιώνα ζωής και είναι εδώ πρωτοπόρος και δυνατός σε πείσμα των καιρών.
Ιδρύθηκε το έτος 1918 από τους πρωτοπόρους Αγχιαλίτες που ήλθαν στην Ελλάδα το 1906 από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας φέρνοντας μαζί τους το μεράκι της οινοποιείας.
Εφέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνεταιρισμού έχουμε προγραμματίσει για όλη την χρονιά πολλές εκδηλώσεις και δράσεις στον Βόλο στην Αθήνα και αλλού με την πολύτιμη βοήθεια της Μαγνήτων Κιβωτού της Ι.Μ Δημητριάδος.
Λεπτομέρειες θα γίνονται γνωστές συν το χρόνο από τον Συνεταιρισμό, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των κοινωνικών μέσων.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού και επενδύσεις με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και ταυτόχρονα πιστοποιημένων προϊόντων.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι παραγωγικά έχουμε ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στον κόσμο, από τεχνολογία αλλά και από συστήματα διασφάλισης ποιότητας.
Από το 2005 έχουμε ξεκινήσει και εφαρμόζουμε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε όλους τους αμπελώνες των μελών του Συν/σμού μας και στην καλλιέργεια της ελιάς.
Αυτό μας εξασφαλίζει σταθερή και πρώτης ποιότητος πρώτη ύλη.
Η μεταποίηση αυτής της πρώτης ύλης στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο κρασιών αλλά και στο Ποτοποιείο, γίνεται με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά τα πρότυπα ISO και HACCP πιστοποιημένα και βραβευμένα.
Έτσι έχουμε σταθερή και άριστη ποιότητα στα κρασιά και το τσίπουρο μας.
Κυρίες και Κύριοι η οικονομική κρίση που περνά ο τόπος είναι χωρίς προηγούμενο και όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της κρίσης.
Η μοναδική διέξοδος από την κρίση είναι η παραγωγή προϊόντων με χαμηλές τιμές χωρίς όμως κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα πράγμα που αποτελεί και την βασική μας πολιτική.
Και φαίνεται ότι αυτή μας η πολιτική μας δικαιώνει.
Έτσι από αυτή την θέση με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι στο 2017 οι πωλήσεις μας κατέγραψαν αύξηση 15% σε σχέση με το 2016.
Και αυτό ενώ από το 2016 έχει ληφθεί μια απόφαση καταστροφής για την Ελληνική παραγωγή κρασιού.
Μιλάω φυσικά για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί μια απόφαση που έχει επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα εισπρακτικά αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.
Έχει δε δημιουργήσει και στο κρασί πλέον λαθρεμπορία και μαύρη διακίνηση το ύψος των οποίων υπολογίζεται σύμφωνα με στοιχεία όλων των φορέων του κλάδου σε 70% της κατανάλωσης.
Είναι μάλιστα ένα ποσοστό που συνεχώς μεγαλώνει.
Αρκεί να σας αναφέρω πως σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου οι δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για το 2017 έφθασαν μόλις στο 15% του συνόλου των αμπελουργών.
Πού πήγε άραγε το υπόλοιπο 85% της φετινής παραγωγής?
Και ενώ όλη η αγορά ανέμενε την κατάργηση του φόρου μέχρι τέλος του χρόνου ακούγονται αόριστες διαβεβαιώσεις χωρίς καμία δέσμευση.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στην αγορά του τσίπουρου όπου στην κυριολεξία γίνεται της τρελλής!
Όλα αυτά σημαίνουν προϊόντα χωρίς κανένα ποιοτικό και υγειονομικό έλεγχο που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.
Ο Συνεταιρισμός μας όλα αυτά τα χρόνια μάχεται τίμια και καθαρά σε μία αγορά όπου ο κανόνας είναι η παρανομία η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή.
Θεωρώ ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια μας θα παίξει η ποιότητα στην οποία επενδύουμε συνεχώς διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά την σχέση της με την τιμή.
Πρεσβευτές αυτής μας της προσπάθειας είναι τα κρασιά και το περίφημο Θεσσαλικό Τσίπουρο που θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε.
Την πασίγνωστη και διαχρονική σειρά Δημητρούλα, την ανανεωμένη σειρά ΦΙΛΥΡΑ, τα νέα μας κρασιά με την επωνυμία ΡΟΥΑ ΜΑΤ την νέα σειρά ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ αλλά και την νεανική σειρά ασκών ΑΝΕΜΕΛΟ.
Σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες ετικέτες και προϊόντα που θα επεκτείνουν την γκάμα μας ακόμη περισσότερο.
Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια θα πρέπει να γίνει στο τσίπουρο που παράγει και εμφιαλώνει ο Συν/σμός μας, το γνωστό σε όλους μας ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, το οποίο σε ανάλυση από Πανεπιστημιακό ίδρυμα, στα πλαίσια επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησε, βγήκε πρώτο μεταξύ 130 δειγμάτων.

Κυρίες και Κύριοι

Σας καλωσορίζω στην σημερινή γιορτή του προστάτη του Συν/σμού μας Αγίου Αθανασίου, σας ευχαριστώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσέλευσή σας που μας τιμά ιδιαίτερα και σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία, σε σας και τις οικογένειές σας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.