Μίλησαν για την άνοια επιστήμονες της Μονάδας Αλτσχάιμερ στο ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Στο ΚΗΦΗ Αγχιάλου βρέθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου, με μονάδες των ΟΤΑ.

 

Η ομάδα του Προγράμματος Διασύνδεσης σε συνεργασία με το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου και το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ωφελούμενων των παραπάνω δομών και των κατοίκων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, η νευρολόγος αναφέρθηκε στην κλινική εικόνα της νόσου Αλστχάιμερ, ενώ η ψυχολόγος του Προγράμματος μίλησε για τις νευροψυχολογικές δοκιμασίες στην Άνοια και για τον ρόλο των φροντιστών. Τέλος, η κοινωνική λειτουργός έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διασύνδεσης και τις υπηρεσίες που προσφέρει.  Στην δράση συμμετείχαν επαγγελματίες υγείας και ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Αγρίας Βόλου.

Το Νέο Ειδικό  Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους ΔΩΡΕΑΝ  και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.

Οι επαγγελματίες του προγράμματος Διασύνδεσης  πραγματοποιούν Τεστ Μνήμης, νευρολογικό έλεγχο, συμβουλευτική φροντιστών κτλ αποκλειστικά με ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323.

 

Σημειώνεται ότι το Νέο Ειδικό  Κέντρο Ημέρας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση»  και το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου, είναι δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α  «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.