Τη σειρά των Αγιολογικών διαλέξεων, αφιερωμένων στους νεοφανείς Αγίους της σύγχρονης εποχής συνεχίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου
Ομιλητές, από διάφορα μέλη της Ελλάδος, παρουσιάζουν πρόσωπα αγιασμένα του σύγχρονου καιρού, με τα οποία, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν συνυπάρξει και μαθήτευσαν κοντά τους. Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι να αντληθούν διδάγματα ζωής από Αγίους, αντιστάθηκαν στο εκκοσμικευμένο πνεύμα της εποχής και απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεπερασμένη υπόθεση του χθες, αλλά η διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας και η σταθερή προοπτική όλων.
Η 6η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Καλλίνικο, Επίσκοπο Εδέσσης. Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Καλλινίκου.






























