Άγνωστο εάν θα μισθωθεί και άλλο ξενοδοχείο για φιλοξενία προσφύγων

Στους 68 οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στην Άλλη Μεριά

Άλλοι 28 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν χθες στο ξενοδοχείο της Άλλης Μεριάς, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ήδη οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται φθάνουν στους 68, σε σύνολο 80 κλινών που διαθέτει το κτίριο, ενώ είναι άγνωστο ακόμη αν θα υπογραφεί σύμβαση και με άλλο ξενοδοχείο για τη φιλοξενία προσφύγων. Πρόκειται για οικογένειες προσφύγων, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με παιδιά, αλλά και ηλικιωμένους.
Η αρχή της μεταφοράς τους έγινε προχθές το μεσημέρι, οπότε μεταφέρθηκαν 22 άνθρωποι, αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο πήγαν άλλοι 18, χθες μεταφέρθηκαν 28 ακόμη άτομα και υπάρχει περίπτωση να μεταφερθούν άλλοι 12, ώστε το ξενοδοχείο να εξαντλήσει τη χωρητικότητά του.
Στο ξενοδοχείο, κατά την ώρα της άφιξης των οικογενειών προσφύγων, ούτε χθες εμφανίστηκε κάποιος κάτοικος της περιοχής για να διαμαρτυρηθεί, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική και σε μεγάλη απόσταση από το ξενοδοχείο.
Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Βόλου από τη Σάμο και γειτονικά νησιά, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο Αιγαίο που δέχεται χιλιάδες άτομα από τα παράλια της Τουρκίας κάθε εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά κατέθεσε αίτηση στον Οργανισμό Μετανάστευσης για φιλοξενία προσφύγων αιτούντων άσυλο. Είναι δυναμικότητας 80 ατόμων και οι πρόσφυγες που φιλοξενεί, θα μείνουν στην περιοχή μέχρι τον Μάρτιο. Την περασμένη εβδομάδα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ορισμένων κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, που τόνιζαν ότι δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται οι πρόσφυγες, ισχυριζόμενοι ότι η παρουσία τους θα υποβαθμίσει την περιοχή.
Άγνωστο αν θα μισθωθεί και δεύτερο ξενοδοχείο
Το γεγονός ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για νέα δομή (ξενοδοχείο) που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στον Βόλο, επισήμανε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης Χριστίνα Νικολαΐδου.

Η κ. Νικολαΐδου δήλωσε στο «Ράδιο Ακρόαμα» ότι στις 25 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός όπου προέκυψαν 2.000 θέσεις ξενοδοχείων, ενώ τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε και έκλεισε δεύτερος διαγωνισμός, αλλά δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.