Αγωγή Κανελλή κατά Μουλά στη «μάχη» της αντιπαράθεσης κινημάτων – δημοτικής αρχής

Σε συνέχεια της μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμιση και ψευδορκία

Αγωγή εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής, σε συνέχεια της μήνυσης που είχε υποβάλει πριν από 20 μέρες περίπου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδορκίας.
Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της αγωγής, ο Νίκος Κανελλής τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση προπαγάνδας, εναντίον των μαζικών κινημάτων των πολιτών, ενώ στρέφεται και εναντίον του και τον στοχοποιεί.

«Σ’ αυτή την επιχείρηση προπαγάνδας είναι αδίστακτοι. Κάνουν τα πάντα για να παρουσιάσουν τους πολίτες που αγωνίζονται για το θέμα του νερού για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών, για το θέμα της δημοκρατίας και ενάντια στον φασισμό, ως αλήτες, μπαχαλάκηδες και περιθωριακούς. Ρίχνουν τόνους λάσπης εναντίον αγωνιστών και κινημάτων, με τη λογική «πες πες κάτι θα μείνει», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος.
Σύμφωνα με τον Νίκο Κανελλή, η Δημοτική Αρχή θέλει να: Τρομοκρατήσει τους πολίτες, για να μην πηγαίνουν στα Δημοτικά Συμβούλια και να διεκδικούν, ενώ επιχειρεί να παρουσιάσει τον ίδιο ως αρχηγό των μπαχαλάκηδων.
«Ο κ. Μουλάς έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει κατηγορίες, να κάνει ψευδή μήνυση εναντίον μου και να με οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα ως κοινό εγκληματία», δήλωσε ο μηνυτής.

Ο κ. Κανελλής είπε ότι το μαζικό κίνημα δεν είναι μπαχαλάκηδες, αλλά ενεργοί πολίτες που υπερασπίζονται δικαιώματα. «Η Ριζοσπαστική Αριστερά, στην οποία συμμετέχω, δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτές τις πρακτικές, αλλά στηρίζει τα μαζικά κινήματα, γιατί μόνο αυτά μπορούν να πετύχουν νίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την αγωγή του, κατά του προέδρου του Δ.Σ., ο Νίκος Κανελλής διεκδικεί υλική αποζημίωση και ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που θα επιδικαστούν δεν θα πάνε στην τσέπη του, αλλά στην ενίσχυση του αγώνα για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, του αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και για ένα καθαρό περιβάλλον και του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ενάντια σε κάθε μορφής φασισμό.

«Πρόκειται για μια αντιπαράθεση, ανάμεσα στα κινήματα των πολιτών και τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής. Ο αγώνας αυτός με ενότητα και αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει και θα νικήσει», δήλωσε.
Στο πλευρό Νίκου Κανελλή στα Δικαστήρια βρέθηκαν εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών για το νερό, της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.