Αγωγή της οικογένειας των αδικοχαμένων αδελφών στη Μακρινίτσα- Τι ζητούν από τον 32χρονο δολοφόνο

Πηγή φωτογραφίας: parapolitika.gr
Λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης

Αγωγή για αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης κατέθεσαν οι γονείς των αδικοχαμένων νέων στο διπλό φονικό στη Μακρινίτσα τον Απρίλιο του 2021, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Οι τραγικοί γονείς, που σε ένα βράδυ, έχασαν και τα δύο τους παιδιά, την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο Γιώργο Τσάπα, και είδαν το εγγονάκι τους να μένει ορφανό από μητέρα, ζητούν από τον 32χρονο δράστη τη δολοφονίας, που καταδικάστηκε σε δις ισόβια και είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κορυδαλλού, να τους αποζημιώσει, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Τριαντάφυλλο Εμμανουηλίδη.

 

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, αιτούνται από το δικαστήριο να επιδικάσει ποσό 200.000 € στον κάθε έναν για την τραγική απώλεια των δύο παιδιών τους, ποσό 5.000 € για τον ξυλοδαρμό του πατέρα από τον στυγερό δολοφόνο μερικές μέρες πριν το διπλό φονικό και 20.000 € για τις σωματικές βλάβες της μητέρας το μοιραίο βράδυ.
Επιπλέον αιτούνται, να υποχρεωθεί ο σφαγέας να καταβάλει διατροφή στο εγγονάκι τους ποσό 600 € κάθε μήνα για τέσσερα χρόνια, αφού με τις πράξεις φρίκης του στέρησε στο παιδί τον πιο πολύτιμο άνθρωπο στον κόσμο για εκείνο, τη μητέρα του.

Στις 28 Ιουνίου 2022 ο δολοφόνος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καρδίτσας σε δις ισόβια, κάθειρξη έξι ετών και ποινή φυλάκισης έξι μηνών, έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.