Αγραφιώτης προς Δήμο Βόλου: Αγοράστε ακίνητα του Ορφανοτροφείου για να μας βοηθήσετε οικονομικά

Το μπαλάκι στη Δημοτική Αρχή πέταξε ο πρόεδρος του Ορφανοτροφειου, για την εξεύρεση λύσης

Απογοητευτική ήταν η ανταπόκριση των φορέων της πόλης στο κάλεσμα του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου Άγγελου Αγραφιώτη, να τους ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορφανοτροφείου, το “παρών” έδωσαν μόνο μερικοί από τους δημοτικούς συμβούλος της αντιπολίτευσης οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν από “πρώτο χέρι” τι πραγματικά συμβαίνει. Παρόντες ήταν οι κ.κ. Κ.Γαργάλας, Ι.Αποστολάκης, Φ.Κοκκινάκη, Ν.Στόικος και Γ.Λαινάς, ενός κανείς από τους Βουλευτές δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε ο κ. Αγραφιώτης, ο οποίος πλαισιωνόταν από την γ. γραμματέα του δ.σ. κα Λιλή Τσιάντου (απουσίαζαν η αντιπρόεδρος κα Δ.Χαριτάκη καθώς και το μέλος Φίλιππος Κάλλης καθώς και η πρώην ταμίας Κ. Κώστας Κάβουρας ο οποίος έχει παραιτηθεί και δεν έχει αναπληρωθεί από άλλο μέλος στο Δ.Σ. του ιδρύματος, με την αιτιολογία ότι ο πρόεδρος μπορεί να εκτελεί κα χρέη ταμαία) έγινε γνωστό πως τα χρέη του ιδρύματος ανέρχονται στο ποσό των 327.000 ευρώ. Ποσό το οποίο αναλύεται ως εξής: 135.000 προς το Δημόσιο, περίπου 110.000 προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 60.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους και 19.400 ευρώ προς προμηθευτές.

Ο κ. Αγραφιώτης τόνισε ότι μία λύση για να βγει το Ορφανοτροφείο από το οικονομικό αδιέξοδο είναι να πουλήσει ακίνητα. Καθότι πολλά από αυτά όχι μόνο δεν εισφέρουν έσοδα στο ίδρυμα, αλλά το επιβαρύνουν με ΕΝΦΙΑ, δυσχεραίνοντας την οικονομική κατάσταση. Σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του Ορφανοτροφείου ο κ. Αγραφιώτης δήλωσε πως, ο κ. Μπατζιάκας ζει σε άλλον πλανήτη και παρότι εκπροσωπεί την εποπτεύουσα αρχή, δεν γνωρίζει το Ίδρυμα. Η οφειλή των 327.000 ευρώ, όπως είπε, είναι οφειλή που δεν δημιουργήθηκε από τον Μάρτιο και μετά, όταν δηλαδή ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία του Ιδρύματος. Στη συνέχεια έριξε το μπαλάκι στη Δημοτική Αρχή Βόλου προκειμένου να βοηθήσει το ίδρυμα να εξοφλήσει κάποιες από τις οφειλές του, αγοράζοντας ο Δήμος κάποια από τα ακίνητά του. «Πρόσφατα μάθαμε για την αγορά οικοπέδου στο Σωρό από το Δήμο Βόλου. Το Ίδρυμα έχει κάποια ακίνητα που μπορούν να πωληθούν. Προτείνουμε να τα αγοράσει ο Δήμος για να στεγάσει εκεί κοινωνικές δομές και με τα χρήματα αυτά να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ορφανοτροφείο. Το Ίδρυμα αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του 52 ακίνητα, εκ των οποίων τα έξι μπορούν να αγοραστούν από τον Δήμο», δήλωσε χαρακτηριστκά.

Ενδιαφέρον έχει αν και με ποιον τρόπο θα απαντήσει η Δημοτική Αρχή στην πρόσκληση-πρόκληση του κ. Αγραφιώτη να αγοράσει κάποιο ακίνητα, δεδομένου ότι στην περίπτωση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων, φάνηκε πρόθυμη να το κάνει, προκειμένου ο συνεταιρισμός να εξοφλήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Να σημειωθεί ότι το Ορφανοτροφείο Βόλου επιβαρύνεται κανονικά με ΕΝΦΙΑ, ο οποίος για φέτος μόνο ανέρχεται στο ποσό των 27.000 ευρώ!

Σε νέες εκλογές οδηγείται το ίδρυμα

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα κατατεθούν και επισήμως οι παραιτήσεις των δύο μελών που διορίζονται στο δ.σ. του ιδρύματος από την δημοτκή αρχή δηλαδή της κας Χαριτάκη και του κ. Κάλλη, πράγμα που σημαίνει ότι το ίδρυμα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Το είχε δηλώσει άλλωστε και ο εν αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα το ζητήσει από τους δύο προαναφερθέντες, δείχνοντας έτσι ότι η επιλογή του προσώπου του κ. Αγραφιώτη στις τελευταίες εκλογές δεν τον ικανοποίησε. Σύμφωνα με πληροφορίες για την προεδρία του ιδρύματος προορίζεται η νυν πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου κ. Κλαία Γεωργακλή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.