Μετά από τριάντα χρόνια, ξανά… μαζί!

Συνάντηση των αποφοίτων του Γυμνασίου Αγριάς

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στις 20.00, στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου Αγριάς πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των αποφοίτων του Γυμνασίου Αγριάς της σχολικής χρονιάς 1991-92. Σε μια προσπάθεια συντονισμού όλων των συμμαθητών, που ορισμένοι κατοικούν στα όρια της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού – ανασταλτικοί παράγοντες – λόγω απόστασης και διακοπών στην καρδιά του θέρους, οι αποστάσεις ψαλιδίστηκαν και συναντηθήκαμε πλέον των μισών αποφοίτων.
Σε μια εποχή που ζούμε τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά, σε μία ιδιότυπη κοινωνική αποστασιοποίηση, κάναμε στάση, πήγαμε κόντρα στο χρόνο, κόντρα στο άφημα, στη λήθη, στο χρόνο που κυλά μέσα στα χέρια μας, και το κάναμε πράξη . 30 χρόνια απόφοιτοι Γυμνασίου Αγριάς, λοιπόν. Η γενιά του ’77- ‘78 αποφάσισε να ανταμώσει, να τιμήσει τις ρίζες και τις πρώτες σχολικές μνήμες. Μεγάλες συγκινήσεις οι στιγμές αυτές με αίσθημα μιας γερής ενότητας και συναισθηματικής ασφάλειας που η σχέση αυτή ορίζει.
Στην συνάντηση αυτή επίσημη προσκεκλημένη ήταν και η δασκάλα του Δημοτικού Αγριάς κα Μαρία Βασιλειάδου, που για 5 συναπτά έτη είχε μαθητές τους περισσότερους εκ των αποφοίτων. Τιμήσαμε την αγαπημένη μας δασκάλα που εργάστηκε μαζί μας πάνω και μέσα από την διαδικασία της ωρίμανσης, της συνειδητότητας και της ποιότητας στη ζωή. Για το αποτύπωμα που χάραξε στις τρυφερές ψυχές μας, με αγάπη και εκτίμηση.
Ακολούθησε δείπνο με αγκαλιές και χαρές και νοσταλγικές κουβέντες ως το πρωί. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ζωές μας, τις τύχες και τις ατυχίες μας, με αυθορμησία – χωρίς κόμπλεξ ή σνομπισμό. Θυμηθήκαμε πρόσωπα, γεγονότα, στιγμές και καταστάσεις ανεμελιάς. Καταλάβαμε ότι οι ημερομηνίες απλώς ορίζουν κύκλους, ανανεωτικούς – απλόχωρους για να επιβεβαιώσουν ότι άξιζε που βρεθήκαμε για να συναντηθούμε. Με το καλό να έπεται και συνέχεια. Χαιρόμαστε πολύ όλους τους συμμαθητές και τη δασκάλα μας που ανταποκριθήκαν στο κάλεσμά μας.
Χορηγός της βραδιάς αυτής ήταν τα αναψυκτικά ΕΨΑ – Αγριάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.