Αιφνιδίασε τους εμπόρους η απόφαση της κυβέρνησης για έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων μια εβδομάδα νωρίτερα, από την κυβέρνηση, τη στιγμή που δεν προηγήθηκε διαβούλευση και οι εκπτώσεις έρχονται σε μια στιγμή προσφορών και εκπτώσεων που έχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις από την ημέρα που άνοιξαν τον περασμένο Μάιο. Ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και είπε ότι δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις, θεώρησαν τα τελευταία χρόνια ότι πρέπει να διευρυνθούν οι εκπτώσεις, που υπό κανονικές συνθήκες, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και δεν ξέρουμε για ποιον λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα.
“Ήταν μία απόφαση που μας αιφνιδίασε και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν ώστε να είναι έτοιμες για να ξεκινήσουν σήμερα τις εκπτώσεις. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση νομίζει οι επιχειρήσεις λειτουργούν με διακόπτες, με τους οποίους ξεκινούν οι εκπτώσεις, κλείνουν και ανοίγουν ξανά”, τόνισε ο κ. Οντόπουλος.
«Δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το εμπόριο…»
Ο πρόεδρος των εμπόρων ανέφερε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν άνθρωπος στο επιχειρείν και οι σύμβουλοί του βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις γιατί γνωρίζουν πώς λειτουργεί το εμπόριο, αν και αυτό που αποδεικνύουν κάθε μέρα είναι ότι δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το εμπόριο. Ο ίδιος είπε ότι η ανακοίνωση του υπουργείου για έναρξη των εκπτώσεων εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής και αναμένεται η εγκύκλιος, γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία, η πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων είναι από τις θεσμοθετημένες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά.
Αναφερόμενος στις προσδοκίες των εμπόρων από την εκπτωτική περίοδο, ο κ. Οντόπουλος, τόνισε ότι πάντα οι προσδοκίες είναι υψηλές, όπως και σε κάθε έναρξη της εκπτωτικής περιόδου, ωστόσο τόνισε, ότι οι εκπτώσεις δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι καταναλωτές, διότι η αγορά από τον Μάιο που άνοιξε μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε ρυθμούς προσφορών και εκπτώσεων. Όπως είπε, οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές, κάτι που εκτιμούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με εμπόρους.
Επίσης τόνισε ότι και αυτή την περίοδο θα πρέπει το ενδιαφέρον των καταναλωτών να στραφεί στις μικρές επιχειρήσεις. που απέδειξαν τα τελευταία χρόνια ότι μπορούν να κοιτάζουν στα ίσια τα πολυκαταστήματα, τόσο στο επίπεδο των τιμών, ενώ υπερτερούν σε θέματα εξυπηρέτησης και εξυπηρέτηση μετά την πώληση.
Στα εμπορικά καταστήματα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υπάρχει περιορισμός στα άτομα, που πλέον είναι ένα ανά 16 τετραγωνικά μέτρα, αντί για 20 τ.μ. που ήταν αρχικά.
Αναφορικά με την απασχόληση, ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι αντί να επιδοτείται η ανεργία και να δημιουργούνται στρατιές ανέργων, θα μπορούσαν να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν και πρέπει να δουλέψει ο κόσμος, για να υπάρχει μέλλον στην αγορά.
Ο ίδιος είπε ότι δύσκολα οι εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκουν υπαλλήλους, καθώς πολλοί νέοι προτιμούν να είναι στα ταμείο ανεργίας και να παίρνουν επιδόματα, από το να εργαστούν, καθώς η διαφορά είναι περίπου 100 € μηνιαίως.
Ανέφερε ο Απ. Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































