«Μαχαίρι» Τσέλιγκα στο μισθό του Σαββάκη!

Ακυρώθηκε το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του προέδρου

Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, ακυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ περί «Ορισμού του μέλους και Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με πλήρη απασχόληση στην Επιχείρηση, καθορισμός των αρμοδιοτήτων του και του ύψους της αμοιβής του», για παράβαση Νόμου.
Ο Ηλίας Τσέλιγκας επικαλείται το άρθρο 3 παρ. 7 του Ν. 1069/80 που ορίζει ότι στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, στην περίπτωση που δεν είναι Δήμαρχος, μπορεί να καταβάλλεται για τις παρεχόμενες στην επιχείρηση υπηρεσίες του αποζημίωση καθοριζόμενη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του ποσού των εξόδων παράστασης που εισπράττει ο Δήμαρχος του οικείου δήμου ή αν πρόκειται για κοινοτική επιχείρηση το 50% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της οικείας κοινότητας.
Ακόμη, στο 14087/25-07- 2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα : «Ορισμός μέλους Δ.Σ. ΔΕΥΑ με πλήρη απασχόληση» ορίζεται ότι «…Ο νομοθέτης δεν επεφύλαξε αυτή τη δυνατότητα με το σκεπτικό να καθίσταται το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου «υπάλληλος» της επιχείρησης, αλλά προέβλεψε αυτή τη δυνατότητα στην περίπτωση που οι ανάγκες της ΔΕΥΑ υπαγορεύουν τη συνεχή παρουσία ενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην επιχείρηση, με την καταβολή σε αυτό και της αντίστοιχης αμοιβής… ».
Στην ομόφωνη απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ αναφερόταν ότι εγκρινόταν η αποστολή αιτήματος προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την έκδοση απόφασής του όπως: το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και Πρόεδρος αυτού κος Αριστείδης Σαββάκης, να έχει στην Επιχείρηση πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης επισημαίνει ότι ο νομοθέτης δεν παρέχει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο του ΔΣ να ορίζεται ταυτοχρόνως ως παρέχων πλήρη και αποκλειστική απασχόληση (στην ΔΕΥΑ).
«Επειδή η αποφασιζόμενη ανάθεση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης συνιστά ρητή παράβαση των διατάξεων της παρ. 7 του άρθρ. 3 του Ν. 1069/80 (ΦΕΚ 191/23.08.1980 τεύχος Α’) «Περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρέυσεως και Αποχετεύσεως» όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις του 8 παρ. 9 του Ν. 2839/2000 (ΦΕΚ 196/12.09.2000 τεύχος Α) «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις», ως προς τον ορισμό του προέδρου του ΝΠΙΔ, κ. Αριστείδη Σαββάκη ως μέλους με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση», ο κ. Τσέλιγκας ακυρώνει Ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 72/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου περί «Ορισμού του μέλους και Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με πλήρη απασχόληση στην Επιχείρηση, καθορισμός των αρμοδιοτήτων του και του ύψους της αμοιβής του», για παράβαση Νόμου.

Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας», που εδρεύει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδος (Σωκράτους 111, 41336-Λάρισα) εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης (17 Μαΐου 2017) ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.