Αλαλούμ με τις κλήσεις στο «166» της Λάρισας

Ίδιο το προσωπικό και οι δυνατότητες με 120 περίπου επιπλέον κλήσεις ημερησίως!

Αλαλούμ με… τις κλήσεις στο «166» από την περιοχή της Μαγνησίας στο ΕΚΑΒ πλέον της Λάρισας, όπου έχει μεταφερθεί το τηλεφωνικό κέντρο του Βόλου, με πλήρη επιβεβαίωση των επιχειρημάτων των συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας, που είχαν προβλέψει τι θα συνέβαινε. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη Λάρισα, όταν ο τηλεφωνητής του κέντρου συνεννοείται για ένα περιστατικό που συνέβη στην Μαγνησία με το πλήρωμα του ασθενοφόρου, πολλές φορές χρειάζεται να μιλήσει στο τηλέφωνο για να το κατευθύνει σωστά, καθώς δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι του κέντρου επακριβώς τις περιοχές της Μαγνησίας, κάτι που προέβλεπαν και οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ, αλλά δεν εισακούστηκαν και το κέντρο μεταφέρθηκε στη Λάρισα.
Τριπλασιάστηκαν οι κλήσεις
Μια εβδομάδα πέρασε από τη μέρα που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Βόλου μεταφέρθηκε στη Λάρισα και ήδη οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση που έχει προκληθεί, είναι χαοτική, καθώς οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Λάρισας τριπλασιάστηκαν και οι καρτέλες των περιστατικών πολλαπλασιάστηκαν.
Την ίδια ώρα όμως το προσωπικό είναι το ίδιο όπως και οι δυνατότητες του κέντρου. Πριν την μεταφορά του κέντρου του Βόλου στη Λάρισα, το κέντρο δεχόταν κατά μέσο όρο 150-200 καρτέλες με περιστατικά και περίπου 450-500 κλήσεις, καθώς για κάθε ένα από τα περιστατικά δεχόταν δύο και τρεις κλήσεις.
Το κέντρο μετά την μεταφορά επιβαρύνθηκε με άλλες 40-50 καρτέλες περιστατικών και περίπου άλλες 120 κλήσεις ημερησίως. Αυτόματα το προσωπικό που έμεινε το ίδιο – με μια απόσπαση υπαλλήλου από τον Βόλο – δεν προλαβαίνει να σηκώσει το τηλέφωνο στο ίδιο χρόνο με πριν καθυστερώντας επείγουσες κλήσεις. Οι εργαζόμενοι ζητούν «επιπλέον προσωπικό για να βγει ο φόρτος του τηλεφωνικού κέντρου πριν φτάσουμε πάλι να μιλάμε για καθυστερήσεις σε περιστατικά με μοιραία κατάληξη», επισημαίνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.