Αλέξ. Μεϊκόπουλος: Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης στον Βόλο

Καθώς και κοινωνική ζωή με υγειονομική ασφάλεια

Με Επείγουσα Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφερόμενος στις ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στο Βόλο, ζήτησε να εξεταστεί το ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης με κανόνες και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα επιτρέψουν την κοινωνική ζωή και την αποσυμπίεση των πολιτών με όρους σεβασμού της υγειονομικής σταθερότητας.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεδομένου του ότι ο καιρός έχει βελτιωθεί και η ημέρα έχει μεγαλώσει, θα πρέπει να εξεταστεί και η διεύρυνση της ώρας που επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών.
Στην Επιστολή του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού 1000 και πλέον ατόμων στο κέντρο του Βόλου και οι υπαίθριες συγκεντρώσεις κατά μήκος της παραλίας χωρίς τη χρήση μάσκας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ασφαλείας μετά το πέρας των 21.00, οπότε ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, προκαλούν έντονη ανησυχία τη στιγμή που διανύουμε το τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας του Covid-19 και μετράμε χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες νοσηλευόμενους.
«Το σκληρό 14μηνο lockdown που έχει παραλύσει την οικονομική δραστηριότητα στο σύνολο της χώρας έχει οδηγήσει παράλληλα στην ψυχολογική κόπωση των πολιτών οι οποίοι αδυνατούν πλέον να περιοριστούν στα σπίτια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που χρησιμοποίησε τον αυστηρό εγκλεισμό των πολιτών ως το βασικό μέτρο για τον περιορισμό της χωρίς την παράλληλη λήψη άλλων μέτρων για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αναχαίτιση της διασποράς.
Τόνισε ότι η εν τέλει εκτόξευση του αριθμού νοσούντων και νεκρών είχαν σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να απωλέσει πλήρως την εμπιστοσύνη του στα περιοριστικά μέτρα, τις απαγορεύσεις, τα SMS, τα πρόστιμα και τους εν γένει χειρισμούς της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, η συνέχιση των φαινομένων συνωστισμού των τελευταίων ημερών στο Βόλου, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής μετάδοσης, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού ενόψει, μάλιστα, των εορτών του Πάσχα και της επικείμενης θερινής τουριστικής περιόδου.
Η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ που δεν έγινε με συνέπεια οι δημόσιες δομές υγείας της χώρας να παραμένουν σε οριακή κατάσταση, οι καθημερινές εικόνες πολιτών που συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις προς και από την εργασία τους, η απουσία αποτελεσματικής επιδημιολογικής επιτήρησης σε χώρους εργασίας, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και δομές φιλοξενίας πληθυσμών αυξημένης ευαλωτότητας σε συνδυασμό με την πρόσφατη υιοθέτηση μιας συμπληρωματικής και μη αξιόπιστης μεθόδου επιδημιολογικού ελέγχου, όπως είναι τα self-tests, ως κύριας και τον αργό ρυθμό εμβολιασμού καθιστούν πιο επιτακτική από ποτέ τη λήψη σωστών μέτρων προσαρμοσμένων στις πραγματικές συνθήκες έστω και τώρα.
«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη την κούραση των πολιτών, την αγωνία των επαγγελματιών της εστίασης και τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας που εκτιμά ότι το ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης με αυστηρούς κανόνες θα είναι πιθανότατα ασφαλέστερο από τις υπαίθριες συγκεντρώσεις και το συνωστισμό έξω από καφετέριες και μπαρ που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away» κατέληξε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.