Αλιευτικός Σύλλογος Βόλου: Άδικο το τέλος στα αλιευτικά σκάφη

Άδικη χαρακτηρίζει την επιβολή τέλους στα αλιευτικά πλοία και στα ρυμουλκά, που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Αλιευτικός Σύλλογος Βόλου, που ζητά από τους βουλευτές να κάνουν κάτι για το άδικο αυτό μέτρο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αλιευτικού Συλλόγου «τελικά η μείωση φόρων που υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η επιβολή ενός χαρατσιού στα αλιευτικά.
Άνθρακας ο θησαυρός για τους ψαράδες αυτής της χώρας και της Μαγνησίας τελικά, που πίστεψαν τα παχιά λόγια και το ενδιαφέρον των βουλευτών για τους πτωχούς ψαράδες.

Ένας κλάδος που καταρρέει όπως όλος ο πρωτογενής τομέας αυτής της χώρας, έρχονται οι χαρτογιακάδες της ΑΑΔΕ και ο Υπουργός της ανάπτυξης και τον δίνουν την χαριστική βολή η μάλλον τον βουλιάζουν στα νερά του Αιγαίου.

Σίγουρα θα τους θυμηθούν όμως τους ψαράδες οι βουλευτές μας και η εκάστοτε κυβέρνηση σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, ναυαγίων, στο Μάτι και όπου χρειάστηκε να πάνε με τα καΐκια τους αφιλοκερδώς και πάντα με γνώμονα την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο τους που κινδυνεύει στη θάλασσα.
Αυτοί που όπως λένε όλοι άλλωστε είναι οι φρουροί του Αιγαίου και των ακριτικών νησιών μας.

Οι βουλευτές μας λοιπόν ως συνήθως θα τρέξουν να τους συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για να παίξει στο δελτίο τον 9 και μετά σιωπή για την επιβολή χαρατσιών με το έτσι θέλω ένα ωραίο πρωί.

Αυτή είναι λοιπόν η ανταμοιβή όλον αυτών των ανθρώπων της θάλασσας, η επιβολή τέλους ή αλλιώς ενός χαρατσιού γιατί έχουν ένα καΐκι και δεν έχουν βαπόρι όπως έχουν οι κολλητοί της κυβέρνησης εφοπλιστές».

Ο Αλιευτικός Σύλλογος ζητά την άποψη των βουλευτές της Μαγνησίας για το θέμα και ζητά να πληροφορηθεί τι θα κάνουν για να αρθεί η άδικη επιβολή του τέλους αλιευτικών πλοίων.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Χρήστος Ξηραδάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.