«Αλμυρή» για τους Βολιώτες η πρεμιέρα του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Ξεκίνησε να εφαρμόζεται

Ξεκίνησε να εφαρμόζεται το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο αποφάσισε η δημοτική αρχή Βόλου με την πρεμιέρα του να γίνεται στο υπαίθριο πάρκινγκ στην αρχή της οδού Ιάσονος. Εδώ και καιρό είχαν τοποθετηθεί οι μπάρες, ενώ προ ημερών τοποθετήθηκε και μία ανακοίνωση από τον Δήμο Βόλου η οποία ανέγραφε «Παρακαλώ πολύ όπως απομακρύνετε τα αυτοκίνητά σας από το parking το αργότερο μέχρι την Τρίτη 6/6 στις 21:00 διότι από Τετάρτη 7/6 στις 9:00 αρχίζει η λειτουργία ελεγχόμενης στάθμευσης με χρέωση.

Έτσι λοιπόν, από την Τετάρτη ξεκίνησε το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο είναι πιο ελεγχόμενο απ’ ότι πριν, καθώς οι οδηγοί θα πρέπει να βγάζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως γίνεται και στα ιδιωτικά πάρκινγκ, θα παρκάρουν, θα χρεώνονται με 1 ευρώ την ώρα και θα πρέπει να παίρνουν το αυτοκίνητό τους από το σημείο στις επόμενες 3 ώρες. Εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν το αυτοκίνητό τους εκεί, τότε θα πρέπει να βγουν από το πάρκινγκ με το όχημά τους και να ξαναμπούν από την μπάρα με νέο χαρτάκι, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους άλλες τρεις ώρες στάθμευσης.

Πριν οι οδηγοί έπρεπε να έχουν παρκόμετρο, το οποίο κόστιζε για την ώρα 0.50 ευρώ, ενώ τώρα η τιμή του διπλασιάστηκε. Σήμερα το πρωί, η κίνηση στο parking ήταν ισχνή, με λίγα μόλις αυτοκίνητα να περνούν την μπάρα. Σημειώνεται πως το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα επεκταθεί και στο κέντρο της πόλης, με τους κατοίκους και επισκέπτες να πρέπει να καταβάλουν 1 ευρώ την ώρα για να παρκάρουν έως την Μαγνήτων.

Δείτε φωτογραφίες:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.