Αλυκές: Ρομά εξαπάτησαν ηλικιωμένη για δήθεν αγορά σεντονιών

Της πήραν 100 € έφυγαν και επέστρεψαν να ζητήσουν τα διπλάσια

Μια 79χρονη γυναίκα εξαπάτησαν σήμερα το μεσημέρι δύο ρομά 44 και 16 χρονών, από την ποία απέσπασαν χρήματα για να της πουλήσουν σεντόνια, που μάλιστα δεν της παρέδωσαν, αλλά επέστρεψαν για να της ζητήσουν επιπλέον χρήματα!
Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και παραπέμπονται με την κατηγορία της απάτης.

Το περιστατικό έγινε σήμερα το μεσημέρι, στις Αλυκές, όπου οι πλανόδιοι πωλητές κατάφεραν να πείσουν τη γυναίκα να αγοράσει σεντόνια, για τα οποία πλήρωσε 100 €.
Στη συνέχεια οι δύο ρομά, που μένουν στον οικισμό Αλιβερίου, όχι μόνο δεν της παρέδωσαν τα σεντόνια, αλλά πήραν τα χρήματα και έφυγαν.
Ωστόσο, επέστρεψαν ξανά, μετά από λίγη ώρα και της ζήτησαν άλλα χρήματα 100 €, που η 79χρονη αρνήθηκε να δώσει.

Η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ενώ τα χρήματα βρέθηκαν πάνω τους, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δύο δράστες μετέβησαν από κοινού σε οικία 79χρονης και προσποιούμενοι την πώληση σεντονιών έπεισαν την ηλικιωμένη να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 100 €, χωρίς ωστόσο να της παραδώσουν τα σεντόνια.

Στη συνέχεια, επιχείρησαν ξανά να την εξαπατήσουν, ισχυριζόμενοι ότι τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 20 € αντί των 100 που πραγματικά τους είχε ήδη παραδώσει, απαιτώντας επιπλέον το χρηματικό ποσό των 100 €, με προφανή σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, χωρίς αυτή τη φορά να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.