Αναδιαμορφώνεται το τέρμα των λεωφορείων στον Άναυρο

Με απόφαση που αναμένεται να λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Απόφαση για τις λειτουργικές παρεμβάσεις και βελτιοποίηση δρομολογίων Αστικού ΚΤΕΛ, στην περιοχή του Αναύρου θα λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει μεθαύριο Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Βόλου.
Η εισήγηση του θέματος στηρίζεται στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας που αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναδιαμόρφωση / ανάπλαση της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Αιολίδος, Πλαστήρα και Πολυμέρη, στην περιοχή του Αναύρου.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση μίας κεντρικής νησίδας με χαμηλή φύτευση, μικρή επέκταση των προς τη θάλασσα πεζοδρομίων, και τη διαμόρφωση εσοχών για στάση λεωφορείων. Προβλέπεται επίσης η λειτουργία νέων τουαλετών, η αισθητική αναβάθμιση των συνοδευτικών εγκαταστάσεων, καθώς και δημιουργία στάσης της γραμμής Νο 15 επί της οδού Πλαστήρα, προ της συμβολής της με την οδό Αιολίδος, ώστε να αποφεύγεται η άναρχη επιβίβαση.
Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση θα γίνει διερεύνηση βελτιστοποίησης δρομολογίων (με πιλοτική εφαρμογή νέων αστικών γραμμών, π.χ. Νο1-3 & Νο 3-1), με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μέσω ευρύτερης κάλυψης, πυκνότερης διέλευσης και μείωσης συσσώρευσης λεωφορείων στις αφετηρίες.
Η Επιτροπή θα λάβει αποφάσεις διατήρησης ή απομάκρυνσης περιπτέρων στο Βόλο, θα αποφασίσει την απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων (άνω των 5τ.) από την οδό Μαβίλη και επέκταση πεζοδρομίου, θα ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση και θα αποφασίσει κανονιστική για τη χωροθέτηση των σταθμών της εγκατάστασης συστήματος αυτόματης διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.