Αναφορά του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη για τους Εξωτερικούς Φρουρούς Καταστημάτων Κράτησης

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης για τη λήψη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατέθεσε ως αναφορά στους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ο κ. Λιούπης προώθησε έγγραφο της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το οποίο οι Υπάλληλοι ζητούν να συμπεριληφθεί η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς, στις ομάδες εργαζομένων που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το έτος 2020.
Επιπροσθέτως, τονίζουν πως εφαρμόζουν στην εργασία τους τα ίδια πρωτόκολλα ενεργειών, που ισχύουν για τους ασθενείς στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια φύλαξης ή μεταγωγής ασθενών κρατουμένων, εντός υπηρεσιακών οχημάτων, ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ ή έξω από θαλάμους νοσηλείας στα Νοσοκομεία.
Οι Εξωτερικοί Φρουροί εκτελούν ένστολη και ένοπλη υπηρεσία και έχουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους τις ίδιες αρμοδιότητες, εξουσίες και καθήκοντα με εκείνα των αστυνομικών υπαλλήλων, (ν.2721/1999) ενώ βρίσκονται σε διαρκή και καθ’ όλο το 24ωρο σε ετοιμότητα για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους (ΠΔ 215/2006).
Ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τα αιτήματα των Εξωτερικών Φρουρών και να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.