Ανακαινίστηκαν οι χώροι της Παιδόπολης για ασυνόδευτους ανήλικους

Eγκαινιάστηκαν χθες, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στελεχών της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, τα ανακαινισμένα δωμάτια και οι χώροι του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς απ΄ το 2008.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στις 18:00 μμ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων κτηρίων του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. προς τιμή των εργαζομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “EUstaff4Refugees”με σκοπό την οικονομική υποστήριξη των δράσεων που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε αξιοποιήθηκε για την επέκταση των υπηρεσιών και των δράσεων του Κέντρου Φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών, την αγορά εξοπλισμού και την ενίσχυση του κέντρου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό), σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η καθημερινότητα της πλέον ευάλωτης αυτής πληθυσμιακής ομάδας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., κ. Αντώνιος Αυγερινός, η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Ζέφη Θανάσουλα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Βόλου, κ. Κ. Κουτρούμπας, μέλη των Δ.Σ. των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Λαμίας και Λάρισας, καθώς και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέστη πολυμελής αντιπροσωπεία, μεταξύ των οποίων ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Καρβούνης και ο Προϊστάμενος Διοίκησης και Προσωπικού της εν λόγω Επιτροπής, κ. Παπαγιάννης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους, να ενημερωθούν από το προσωπικό του κέντρου για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο του προγράμματος και να συνομιλήσουν με τους ανήλικους που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.