Μνημόνιο Συνεργασίας για την αποκατάσταση όλων των σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, υπεγράφη σήμερα, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιο Γιάνναρη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού ανέφερε ότι σε διάστημα λιγότερο των 10 ημερών η Ένωση συγκέντρωσε στο ειδικό της ταμείο πάνω από 50 εκατομμύρια και τόνισε ότι « η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ο ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά στηρίζει την παιδεία και είμαστε υπερήφανοι που θα αναλάβουμε τα 33 σχολεία, που είναι και το σύνολο των σχολικών μονάδων που έχουν πληγεί».
Ειδικότερα, τα ωφελούμενα από το μνημόνιο σχολεία στον Βόλο είναι τα συστεγαζόμενα 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και ΙΕΚ Βόλου με 1040 μαθητές, το 6θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ με 16 μαθητές, το 2θέσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο για παιδιά με ΔΑΣ με 9 μαθητές, το 6ο ΓΕΛ Βόλου με 249 μαθητές και το 1ο ΔΣ Αγριάς με 127 μαθητές.
Στην υπόλοιπη Θεσσαλία η Ένωση θα αναλάβει τα εξής σχολεία:
| ΔΗΜΟΣ | ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ | ||
| 1 | 30ο Ν/Γ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ | 40 |
| 2 | ΕΙΔΙΚΟ ΝΓ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | 8 | |
| ΕΙΔΙΚΟ ΔΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | 25 | ||
| 3 | ΔΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ | 55 | |
| 4 | ΕΠΑΛ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ | ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ | 50 |
| 5 | ΓΥΜΝ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ | 109 | |
| 6 | Ν/Γ ΠΕΤΡΟΠΟΡΟΥ | 8 | |
| 7 | 2ο Ν/Γ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ | 25 | |
| 8 | 1ο ΔΣ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ | 52 | |
| 9 | 2ο ΔΣ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑΣ | 52 | |
| 10 | Ν/Γ ΚΟΣΚΙΝΑ | ΠΑΛΑΜΑ | 22 |
| 11 | ΔΣ ΚΟΣΚΙΝΑ | 36 | |
| 12 | 1ο Ν/Γ ΠΑΛΑΜΑ | 20 | |
| 13 | 3ο Ν/Γ ΠΑΛΑΜΑ | 35 | |
| 14 | Ν/Γ ΜΑΡΑΘΕΑ | 6 | |
| 15 | ΔΣ ΜΑΡΑΘΕΑ | 15 | |
| 16 | 1o ΔΣ ΠΑΛΑΜΑ | 85 | |
| 17 | ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ | ΔΟΜΟΚΟΥ | 90 |
| 18 | ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ | ||
| 19 | ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ | 20 | |
| 20 | Ν/Γ ΔΟΜΟΚΟΥ | 30 | |
| 21 | ΔΣ ΔΟΜΟΚΟΥ | 100 | |
| 22 | ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ | 65 | |
| 23 | ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ | ||
| 24 | Ν/Γ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ | 20 | |
| 25 | ΔΣ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ | 40 |






























