Αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μαγνησία

Για …τη σημερινή ημέρα μετακινήθηκαν όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, τα περισσότερα καιρικά φαινόμενα στη Μαγνησία, όπως οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Σάββατο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά και θα επικρατήσουν Δυτικοί Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ.

Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου και στους λουόμενους να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, σήμερα Σάββατο από το απόγευμα και μετά, έχουμε γενίκευση των βροχοπτώσεων και μάλιστα προς το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας έχουμε έντονες βροχοπτώσεις στο Βόρειο Πήλιο και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς επίσης και στις Σποράδες, πιθανόν εκεί να υπάρξουν και προβλήματα για κάποιο χρονικό διάστημα. Βελτίωση θα υπάρξει απ΄τα ξημερώματα …». Όπως τόνισε, «την Κυριακή θα έχει και αυτή λίγες συννεφιές και λίγες αστάθειες αλλά σιγά- σιγά

ο καιρός βελτιώνεται κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Απ΄ το Σάββατο, η θερμοκρασία θα είναι και λίγο χαμηλότερη 24 με 25 βαθμούς η μέγιστη τιμή. Την Κυριακή όμως πάμε λίγο καλύτερα γιατί το μεσημέρι θα έχει ανοίξει ο καιρός, θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία αλλά μιλάμε για 26-27 βαθμούς όχι παραπάνω. Και από την Δευτέρα, αρχίζει και καθίσταται πάλι το σκηνικό του καλοκαιριού με καλές θερμοκρασίες όχι πολύ υψηλές και καλό καιρό για την επόμενη εβδομάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.