Αναθεώρηση της κανονιστικής για τροφοδοσία των καταστημάτων ζητούν οι έμποροι του Βόλου

Προτείνουν παράταση μιας ώρας και να ελευθερωθούν οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης

Αναθεώρηση της κανονιστικής απόφασης για την τροφοδοσία των καταστημάτων, από τις 10.30 που είναι σήμερα στις 11.30 το πρωί, που δεν υπάρχει ακόμη κυκλοφοριακό πρόβλημα, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης στις κεντρικές αρτηρίες και θα είναι μονίμως ελεύθερες, Ακόμη προτείνει τν πρακτική του εξωτερικού, όπου κάποιοι συγκεκριμένοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, για κάποιες ώρες κλείνουν με μπάρες, για να χρησιμοποιείται αυτό το κομμάτι του δρόμου για την τροφοδοσία των καταστημάτων, από 8 μέχρι 10.30 η 11.30 αν αναθεωρηθεί η κανονιστική.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ο οποίος ανέφερε ότι ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου χθες το βράδυ, ήταν η επιστολή που εστάλη από τον Δήμο Βόλου για την εφαρμογή της κανονιστικής όσον αφορά το χρονικό όριο της φορτοεκφόρτωσης για την τροφοδοσία των καταστημάτων.
Ο κ. Οντόπουλος ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει στον παρελθόν και θα απασχολήσει έντονα και στο μέλλον, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δούμε σοβαρά και ολιστικά το θέμα, καθώς για το κυκλοφοριακό δεν ευθύνονται μόνο των μεταφορικών εταιριών που τροφοδοτούν τα καταστήματα.

Όπως εξήγησε, βάσει της κανονιστικής, η φορτοεκφόρτωση πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι και τις 10.30 το πρωί, αν και όταν θεσπίστηκε η κανονιστική, ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Πριν από κάποια χρόνια η αγορά άνοιγε στις 8 το πρωί και έκλεινε στις 8 το βράδυ και τότε η φορτοεκφόρτωση μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 το πρωί.
«Σήμερα, από τη στιγμή που τα δεδομένα έχουν αλλάξει ως προς το άνοιγμα των καταστημάτων, που ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει τα καταστήματα να ανοίγουν στις 8.30 το πρωί, αλλά γενικότερα η αγορά ανοίγει στις 9 περίπου, διότι τα ωράρια δεν βγαίνουν για να κλείνουν στις το βράδυ, θα πρέπει η κανονιστική να αναθεωρηθεί και τουλάχιστον η φορτοεκφόρτωση να γίνεται μέχρι τις 11.30, να δοθεί δηλαδή μια παράταση μιας ώρας, για να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα», ανέφερε πρόεδρος των εμπόρων.
Ο κ. Οντόπουλος, τόνισε ότι σαφώς η φορτοεκφόρτωση μπορεί να επηρεάσει το κυκλοφοριακό του Βόλου, όμως το πρόβλημα στο κέντρο της πόλης είναι μετά τις 12 το μεσημέρι κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό. Από την άλλη για να μπορέσει να εφαρμοστεί η κανονιστική και η φορτοεκφόρτωση να γίνεται ακόμη και στις 11.30, θα πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως τα οχήματα στις κεντρικές αρτηρίες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα χωρίς παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην αριστερή πλευρά του δρόμου, που σταθμεύουν από το κλείσιμο των καταστημάτων την προηγούμενη μέρα και ξεπαρκάρουν το μεσημέρι τις επόμενης μέρας…
«Αυτή η κατάσταση με την μόνιμη κατάληψη των θέσεων στάθμευσης, δυσχεραίνει το έργο των μεταφορικών, τα φορτηγά δεν μπορούν να σταθμεύσουν ούτε τις ώρες που επιτρέπεται βάσει κανονιστικής», επισήμανε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Ο κ. Οντόπουλος ανέφερε ότι κατανοεί κάποιους ότι δυσκολεύονται να βρουν θέση στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου, αλλά δεν μπορεί να βάζουμε ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί και να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε κάτι, προβάλλοντας κάτι άλλο.

Οι έμποροι ζητούν αναθεώρηση της κανονιστικής και παράταση για μια ώρα της φορτοεκφόρτωσης (μέχρι 11.30 το πρωί), που δεν υπάρχει ακόμη κυκλοφοριακό πρόβλημα, να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης στις κεντρικές αρτηρίες και να είναι μονίμως ελεύθερες, για να γίνεται χρήση του από τις μεταφορικές.
Ο κ. Οντόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις που έχουν κατατεθεί, με μια πρακτική που ακολουθείται στο εξωτερικό, όπου κάποιοι συγκεκριμένοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, για κάποιες ώρες κλείνουν με μπάρες, για να χρησιμοποιείται αυτό το κομμάτι του δρόμου για την τροφοδοσία των καταστημάτων.
«Κάτι αντίστοιχο προτείνουμε να γίνει και εδώ. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που θα τα προτείνουμε, τα οποία θα πρέπει να είναι κλειστά από τις 8 μέχρι τις 10.30 ή μέχρι τις 11.30, αν αναθεωρηθεί η κανονιστική, ώστε σε αυτό το κομμάτι να μπορούν να μπαίνουν μόνο τα φορτηγά για να γίνεται η διανομή των δεμάτων», τόνισε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.