Αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

Mε την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε φέτος, μετά από αναγκαστική διετή αναβολή λόγω της πανδημίας η εκδήλωση της αναβίωσης του παραδοσιακού πανηγυριού του προφήτη Ηλία στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Νότιο Πήλιο.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των περισσοτέρων παρευρισκόμενων από όλα τα γύρω χωριά του νομού αλλά και επισκεπτών και η ανάγκη να ξαναβρεθούν , εμφανής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο εσπερινό στο γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία , που βρίσκεται πλησίον του χωριού . Ακολουθήσε η περιφορά της εικόνας και η ευλογία των άρτων που μοιράστηκαν αργότερα στους πιστούς.

Με το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας  φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές   και υπό τον ήχο των μουσικών  οργάνων – νταούλια και ζουρνάδες- ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος των απογευματινών εκδηλώσεων στον προαύλιο χώρο του ναού.

Το γλέντι και ο χορός με ζωντανή  ορχήστρα  , συνεχίστηκε στην ταβέρνα της  κεντρικής πετρόκτιστης πλατείας του χωριού, έως αργά το βράδυ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.