Ανέγερση νέου κτιρίου γηροκομείου, με αποδοχή δωρεάς του Χαρ. Τσιμά

Το Σάββατο στις 11 το πρωί η εξόδιος ακολουθία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου
Στην περιοχή του Σαρακηνού, με εξ΄ολοκλήρου δωρεά του ευεργέτη

Να δωρίσει στο Ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου, ένα νέο κτίριο, προκειμένου να φιλοξενηθούν έως 50 άτομα επιπροσθέτως, επιθυμεί, όπως έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης κ. Χαράλαμπος Τσιμάς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με κοινή συνεδρίαση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου, λόγω της μεγάλης σημασίας του θέματος, που έλαβε χώρα στις 12 Ιανουαρίου, αποφάσισε ομόφωνα σε πνεύμα ομοθυμίας και ευγνωμοσύνης, την κατ’ αρχήν αποδοχή της δωρεάς του κ. Τσιμά, προκειμένου να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες υλοποίησης της δωρεάς.
Σύμφωνα με τα όσα εξέθεσε στο Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ . Παύλος Πάνος, ο οποίος και εισηγήθηκε το θέμα, ο κ. Τσιμάς, με τον οποίο είναι σε τακτική επαφή λόγω και της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, επιθυμεί να δωρίσει το κόστος της ανέγερσης και εξοπλισμού ενός νέου κτιρίου, πλήρως λειτουργικού, που θα φιλοξενήσει μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων χρονίων παθήσεων. Το κτίριο θα είναι έως 50 θέσεων. Το Δ.Σ. πρόκρινε ως καταλληλότερη θέση μετά από έρευνα των χρήσεων γης και των πολεοδομικών όρων, οικόπεδο κυριότητας του, στην περιοχή του Σαρακηνού, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια σύγχρονη μονάδα. Το κόστος της ανέγερσης θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τον κ. Τσιμά. Οι καταβολές των χρημάτων για την ανέγερση του κτιρίου θα γίνονται αποκλειστικά από τον κ. Τσιμά, χωρίς την παρέμβαση του Γηροκομείου. Ο μηχανικός, συμβολαιογράφος και λοιποί σύμβουλοι για την υλοποίηση της δωρεάς, θα είναι επιλογής του ευεργέτη. Ο μοναδικός όρος που έθεσε ο κ. Τσιμάς, σύμφωνα και με τον κ. Παύλο Πάνο, είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο χρονικό διάστημα. Γι αυτό επεσήμανε σε όλους τους εμπλεκόμενους να κινήσουν τις διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν. Η δωρεά αυτή θα αποτελέσει το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες και τα μέλη του Γηροκομείου από την Διοίκηση, το Φιλανθρωπικό, έως και το προσωπικό, είναι ιδιαιτέρως χαρούμενα και γεμάτα ευγνωμοσύνη για τον κ. Τσιμά. Οι υπηρεσίες του Γηροκομείου θα αναβαθμισθούν και θα βελτιωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ θα μεγαλώσει η κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος στην πόλη, με τις υπηρεσίες που παρέχει. Είναι δεδομένο ότι η δωρεά αυτή θα αποτελέσει παρακαταθήκη στην πόλη και στην ιστορία του Ιδρύματος. Ο κ. Παύλος Πάνος δήλωσε ότι τα μέλη του Δ.Σ. και ο ίδιος προσωπικά, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε να μην χαθεί ούτε μια μέρα και να υλοποιηθεί το όραμα του ευεργέτη. Είναι επίσης δεδομένο ότι το νέο κτίριο προφανώς και θα πάρει το όνομα του κ. Χαράλαμπου και της κας Ελένης Τσιμά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.