Ανεξάρτητοι: H πόλη διοικείται από μια Δημοτική Αρχή χωρίς όρια

Θέση στο περιστατικό μεταξύ του αντιδημάρχου Βόλου κ. Δημήτρη Λιβογιάννη και του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή παίρνουν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κάνοντας λόγο για μια δημοτική Αρχή που δεν έχει όρια ενώ όσο περνά ο καιρός φαίνεται όλο και περισσότερο η ανυπαρξία της αυτοδιοικητικής πολιτικής της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Ιωάννης Μολοχίδης και Φωτεινή Κοκκινάκη αναφέρουν:

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και τις μακιαβελικές και τύπου Γκέμπελς τακτικές , τις συκοφαντίες αλλά και τις αυταρχικές έως ακατανόητες στάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της ομάδας πλειοψηφίας, έγινε απολύτως φανερό σε όλους , ότι η πόλη διοικείται από μια Δημοτική Αρχή που δεν έχει όρια. Δεν θέλουμε να μπούμε στο δίλημμα , αν η υπέρβαση των ορίων πρέπει να εξηγηθεί με πολιτικούς ή ψυχολογικούς όρους γιατί αυτό είναι μάλλον θέμα διπλωματικής εργασίας Πανεπιστημίου. Ξέρουμε όμως πολύ καλά , όπως γνωρίζει και η πόλη, ότι τα όρια αυτά μπορεί να έχουν προ πολλού ξεπεραστεί αλλά καθόλου δεν μπορούν να μας αποτρέψουν από το να προτάσσουμε την αυτοδιοικητική ατζέντα και να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα των Δημοτών και της πόλης με βάση τις δικές μας αρχές και αξίες ,με γνώση και άποψη.

Αυτές οι αρχές και αξίες είναι ίδιες με αυτές που με πολύ μεγάλες θυσίες υπερασπίστηκε η πόλη στο σύνολό της από καταβολής της. Και φυσικά μπορεί καθώς περνά ο καιρός να φαίνεται όλο και περισσότερο η ανυπαρξία της αυτοδιοικητικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, η γνωστική της ένδεια και η αποστροφή της προς τον ορθό λόγο ή ακόμη κι απ’ την απλή έκφραση κάποιου λόγου, αναδεικνύεται όμως ταυτόχρονα και κάθε μέρα που περνά, όλο και πιο έντονα, το φασιστικό και άρα φτηνό υπόβαθρό της. Μετά τη βία που ασκεί και με διάφορους τρόπους, στις αντιπολιτεύσεις γενικώς στο Δημοτικό Συμβούλιο φτάσαμε και σε άλλου τύπου βία , πιο καθημερινή και πιο ΄΄καθαρή΄΄ και ΄΄οικεία΄΄ απ’ ότι φαίνεται , όπως καταγγέλλεται από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Κανελλή Νίκο και στον οποίο φυσικά στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Μετά και το επεισόδιο με Αντιδήμαρχο, γίνεται φανερό πως το θέμα δεν είναι μόνο το πρόσωπο του Α.Μπέου αλλά η λογική που έχει εισάγει στα τοπικά πράγματα και που δεν είναι άλλη από αυτή του εκφασισμού της πολιτικής ζωής της πόλης. Η μάχη με αυτήν την αντίληψη δεν είναι μια προσωπική αντιπαράθεση, αλλά είναι μια μάχη για ιδανικά και αξίες. Η προσπάθεια σαλαμοποίησης όλων όσων έχουν αντίθετη άποψη (πολιτών και μειοψηφιών), δεν θα μας αποπροσανατολίσει ούτε φυσικά θα λειτουργήσει διχαστικά ως προς το μείζον.

Να ξέρει όμως η Δημοτική Αρχή ότι μπροστά στα φαινόμενα αυτά , πάντα η ζωή κι η ιστορία τα φέρνει έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται από τον Λαό αποτελεσματικά, στον χρόνο που πρέπει , με τον τρόπο που πρέπει και με <<όπλο>> τη Δημοκρατία . Μπορεί λοιπόν να διατείνεται η Δημοτική Αρχή ότι ως το 2019 αυτή κάνει κουμάντο αλλά ας δει, αν φυσικά μπορεί γιατί κι αυτό σκέψη θέλει, ότι ήδη μετράει αντίστροφα ο χρόνος γι’ αυτή. Και δεν θα σταματήσει να μετρά έτσι, έστω κι αν μηχανισμοί, πολιτικοί <<φίλοι>> και παράγοντες ΄΄εις ανωτέρας θέσεις΄΄ προσπαθούν μάταια και απεγνωσμένα να δώσουν κάλυψη ή και στήριξη με μεροληπτικές , ως προς τη σχέση τους, συμπεριφορές και στάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.