Ανεξάρτητη συγκέντρωση την Πέμπτη στο Ταχυδρομείο από τον Ταξικό Συντονισμό Ανατροπής

Ανεξάρτητη συγκέντρωση οργανώνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στο Ταχυδρομείο (Αγ. Νικολάου – Δημητριάδος) στο Βόλο, ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, με “κοινωνικά μερίσματα” φτώχειας και όρκους ότι δεν θα μπει σε πλειστηριασμό η λαϊκή κατοικία, η κυβέρνηση του κοινωνικού σφαγείου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε την 3η αξιολόγηση. Ετοιμάζεται να βγει (καθ΄ υπόδειξη των τραπεζιτών) στις αγορές και διαλαλεί παντού για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018. Πλέον των περικοπών σε συντάξεις το 2019 και στο αφορολόγητο το 2020, το 2018 είναι έτος διαρθρωτικών αλλαγών, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στην ενέργεια μαζί με τις αναγκαίες ρυθμίσεις στα εργασιακά και κυρίως στο δικαίωμα της απεργίας. Σε αντιστάθμισμα των σκληρών μέτρων η κυβέρνηση ποντάρει σε μια μακροπρόθεσμη λύση του δημοσίου χρέους που εξασφαλίζει τη διαιώνιση της κοινωνικής καταστροφής στον αιώνα τον άπαντα.
Χωρίς την πλήρη και μονομερή διαγραφή του χρέους καμιά λύση δεν είναι εφικτή για την κοινωνική πλειοψηφία, σημειώνει ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Η απεργία των γραφειοκρατών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ γίνεται μετά την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Τα επίσημα κυβερνητικά όργανα δεν είχαν σκοπό να δημιουργήσουν κωλύματα. Αν η 24ωρη απεργία γίνεται για να εκτονώσει την εργατική οργή και την πολιτική δυσφορία των εκατομμυρίων, δικός μας αντικειμενικός στόχος είναι να οργανώσουμε την οργή και τη δυσφορία σε δύναμη ανατροπής της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, επισημαίνει ο συντονισμός.
Επίσης κατηγορεί το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ότι αφού υπονόμευσε κάθε δυνατότητα αγώνα ολόκληρη τη προηγούμενη περίοδο, στενός συνεργάτης των μνημονιακών κυβερνήσεων μιλά ακόμα κατά …των μνημονίων. «Καμιά εμπιστοσύνη και συμπόρευση δεν είναι δυνατή με τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους», αναφέρει ο συντονισμός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για μία γενική απεργία διαρκείας, έναν πανκοινωνικό αγώνα ανατροπής για ψωμί-παιδεία-δουλειά-ελευθερίες. Για να χάσει πλούτο, δύναμη και εξουσία το κεφάλαιο, ενάντια σε κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ- ΝΑΤΟ. Ο Ταξικός Συντονισμός καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος σε αυτή τη μάχη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.