Ανοιχτή σε διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

Θετικά χαρακτήρισε ο επικεφαλής της, την πρωτοβουλία της «Βόλου Κοινωνία»

Ανοιχτή σε διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις – συνεργασίες είναι η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» και ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών «Βόλου Κοινωνία», αρκεί να βάζει τα πράγματα στη σειρά, για το πώς πρέπει να γίνει η διαδικασία των συγκλίσεων, αν μπορούν να προκύψουν.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι για να πάμε σε κάτι καινούργιο, ευρύ και πλατύ, για να φύγει το μαύρο από την πόλη, πρέπει να ενωθούν χώροι, απόψεις και ιδέες και δεν είναι μόνο να καθίσουν σε ένα τραπέζι ο Αποστολάκης, ο Παπαδούλης κλπ. Αυτά θυμίζουν παλιότερες εποχές, εδώ ενώνονται και προγράμματα που υλοποιούνται μέσα από ανθρώπους.

«Θετικό ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες»

Ο Ι. Αποστολάκης μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και είναι ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν έγνοια ακόμη και τώρα γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πόλη, για τα μέτωπα που πρέπει να δημιουργηθούν, για τις συνεργασίες που είναι απαραίτητες και, μ’ αυτή τη ματιά, νομίζω ότι είναι θετικό ότι ακόμη και τώρα, υπάρχουν ενεργοί πολίτες και ενεργοί πόλοι στο πολιτικό σκηνικό.
Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε σωστό και θετικό να βγαίνουν ανακοινώσεις και να γίνονται ζυμώσεις για περαιτέρω συνεργασίες, αν και ο ίδιος τόνισε ότι θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα, από τον περασμένο χειμώνα. Ο ίδιος είπε ότι είναι καλό να προτρέπουμε για συνεργασίες, αρκεί να συμμετέχουμε και οι ίδιοι.
«Εμείς σ’ έναν τέτοιο διάλογο, θα θέλαμε και την «Βόλου Κοινωνία», με την οποία έχουμε επαφές, είχαμε συζητήσει στο παρελθόν αρκετές φορές, οι προγραμματικές συγκλίσεις είναι δεδομένες, ενώ παλιότερες ανακοινώσεις της «Βόλου Κοινωνία», ανέφεραν ότι ήμασταν ίσως η μοναδική δημοτική κίνηση και συγκροτημένος πόλος, που συνομίλησε θεσμικά μαζί τους όλο αυτό το διάστημα», ανέφερε ο Ι. Αποστολάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες και επανέλαβε ότι οι συνεργασίες προκύπτουν από προγραμματικές συγκλίσεις και πάνω στο άνοιγμα της βεντάλιας του καθένα, φαίνονται και οι συγκλίσεις που μπορούν να οδηγήσουν ενδεχομένως και σε συνεργασίες. Πρόσθεσε δε, ότι οι συνεργασίες που θα προκύψουν, καλύτερα να είναι προεκλογικές, γιατί είναι πιο έντιμες απέναντι στους δημότες.

«Να βάλουμε τα προγράμματα κάτω…»

Όπως είπε «αυτό που δεν έχουμε δεχτεί ως χώρος και νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αξιοπρεπής πολίτης δεν το κάνει, είναι να ξεκινάει μια συνεργασία, με τη λογική επικεφαλής, εγώ… και μετά όλα τα υπόλοιπα». Ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι η κίνηση συνεχίζει, βάζοντας τα προγράμματα κάτω, λέει ότι αυτή είναι και μπορεί να συζητήσει με τον οποιονδήποτε πλην της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμη, υπενθύμισε ότι η «Μαζί για το Βόλο» ήταν η μοναδική κίνηση, που με διαδικασίες δημοτικής κίνησης και όχι χρίσματα κομμάτων, άσχετα αν πολλά μέλη της κίνησης ανήκουν σε έναν πολιτικό χώρο, μεταξύ των μελών, ισότιμα, αποφασίστηκε μια διαδικασία επικεφαλής και δεν είναι θέμα Αποστολάκη μια συνεργασία, αλλά να το αποφασίσει η δημοτική κίνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.