Ανοικτά τα Γ.Α.Κ. από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

Με αφιέρωμα στο αρχείο και συγγραφικό έργο του Γιάννη Μουγογιάννη

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του πνευματικού δημιουργού Γιάννη Μουγογιάννη (1939-2014) τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στο νομό Μαγνησίας και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» αφιερώνουν την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων (9 Ιουνίου) στη μνήμη του.
Ο Γιάννης Μουγογιάννης είχε εν ζωή καταθέσει στα ΓΑΚ ένα μέρος του πολύτιμου προσωπικού του αρχείου και στη συνέχεια οι κόρες του Φιλομήλα και Αγγελική. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει έκθεση με σπάνια τεκμήρια από το αρχείο του, τα δημοσιεύματά του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Μιας και η Παγκόσμια Ημέρα αρχείων είναι ημέρα γιορτής για την αρχειακή κοινότητα, είναι μία ευκαιρία να τιμηθεί ένας από τους σημαντικότερους δωρητές των ΓΑΚ καθώς και η 50χρονη πολυσχιδής πνευματική του προσφορά.
Εφαρμόζοντας το θεσμό του Open Day τα ΓΑΚ σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό όλη την ημέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τα πολύτιμα αρχεία και το συγγραφικό έργο του Γιάννη Μουγογιάννη.
Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 45833 / 72578. Πληροφορίες: Αννίτα Πρασσά (6972 721369), Ντία Μουτσινά (6978873637)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.