Ανοχύρωτη πόλη το Πανθεσσαλικό τουλάχιστον 15 τραυματίες

Συμπλοκές μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων για 45 λεπτά

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ1ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΛΕΣΧΗ ΥΔΡΟΦΟΡΑΚΑΜΕΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑΠαρά τον σχεδιασμό της Αστυνομίας και τις ισχυρές δυνάμεις που βρισκόταν εντός του Πανθεσσαλικού και στην πόλη όλη την ημέρα, ο τελικός, που σύμφωνα με την ΕΠΟ θα ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου βάφτηκε με «αίμα» με απολογισμό τουλάχιστον 10 τραυματίες από μεταξύ τους συμπλοκή μέσα στο γήπεδο που διήρκεσε για περίπου 45 λεπτά. Η κατάσταση στη συνέχεια ήταν ελεγχόμενη και αποφασίστηκε ο τελικός να ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, με 30 λεπτά καθυστέρηση.
ΦΙΛΑΘΛΟΙΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΤο Πανθεσσαλικό, αποδείχτηκε ανοχύρωτη πόλη και οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στις 6.30 το απόγευμα περίπου, κατάφεραν να ρίξουν με ευκολία μια σίτα περίφραξης δύο μέτρων ύψους και να ξεκινήσουν μεταξύ τους συμπλοκές, που μεταφέρθηκαν για περίπου μερικά λεπτά της ώρας και στον αγωνιστικό χώρο.

Η χρήση χημικών ήταν έντονη, για να σταματήσουν οι συγκρούσεις, με αποτέλεσμα όσοι είχαν μπει στο στάδιο και οι οικογένειες που ετοιμαζόταν να μπουν εκείνη την ώρα, στο στάδιο, έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.
Τη ίδια ώρα 30 περίπου οπαδοί της Ένωσης προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην αερογέφυρα έξω από το γήπεδο για να μπουν χωρίς εισιτήριο.
Άμεσα επενέβησαν διμοιρίες υποστήριξης της Αστυνομίας που έριξαν χημικά, ενώ δέχτηκαν φωτοβολίδες.

Επεισοδιακή κατάσβεση
Νωρίτερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν βόμβα μολότοφ εκτός του γηπέδου, προκαλώντας πυρκαγιά στον στη βλάστηση της νησίδας έξω από το Πανθεσσαλικό. Επειδή το Πυροσβεστικό όχημα δεν πλησίαζε και πήρε από το χώρο κάτω από τις κερκίδες να ρίξει νερό, αλλά δεν έφτανε, στο σημείο πήγε το υδροφόρο όχημα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που έσβησε την πυρκαγιά, κάτω από «βροχή» μπουκαλιών νερού, ξύλα και πέτρες που πετούσαν οπαδοί της ΑΕΚ από τις κερκίδες, ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Πολλοί οι τραυματίες
Ο απολογισμός των επεισοδίων εκτιμάται ότι είναι πάνω από 10 τραυματίες, οι περισσότεροι στο κεφάλι. Πολλοί, επέστρεφαν στο γήπεδο, με «μανταρισμένα» κεφάλια, ενώ για τη μεταφορά των υπολοίπων στο Νοσοκομείο, εκτός από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ «επιστρατεύτηκαν» ιδιωτικά ασθενοφόρα, ακόμη και η κινητή μονάδα Αλτσχάιμερ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.