Αντιδράσεις του Τοπικού Συμβουλίου για μη κοπή πεύκων στα Κ. Λεχώνια

Η ΕΠΖ αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου

Τις αντιδράσεις του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κάτω Λεχωνίων, προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για μη κοπή έξι πεύκων στα στάση της πλατείας του χωριού.
Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι τα δένδρα είναι προβληματικά, έχουν γείρει, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν σε σπίτια, ενώ τα κλαδιά των δένδρων που πέφτουν προκαλούν ζημιές, ενώ η Υπηρεσία Πρασίνου ισχυρίζεται ότι κλαδεύτηκαν, μειώθηκε το ύψος τους, είναι υγιή και δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην επιτροπή μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Κάτω Λεχωνίων και η εισήγηση της Υπηρεσίας, που υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Απ. Μαλαματίνης και οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών ήταν να μην κοπούν τα δένδρα, διότι είναι υγιή, έχουν κλαδευτεί και δεν δηµιουργούν πρόβληµα.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συµβουλίου Γιώργος Αραμπατζής, που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι από τα δέντρα που βρίσκονται στη στάση του λεωφορείου, µόνο το ένα είναι υγιές, ενώ τα άλλα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, έχουν φούντες φύλλων µόνο στην κορυφή τους, έχουν πάρει κλίση και οι κάτοικοι φοβούνται και διαµαρτύρονται για να μην πέσουν σε σπίτια.
Ο ίδιος είπε ότι από τα δένδρα έσπαγαν και έπεφταν κλαδιά, στον ουρανό ενός αυτοκινήτου και σε ένα φωτιστικό και ζήτησε κα κοπούν και στη θέση τους να φυτευτούν άλλα πεύκα ή μουριές.
Ο αντιδήμαρχος Απ. Μαλαµατίνης παραδέχθηκε ότι έγιναν ζημιές στο παρελθόν και τόνισε ότι τα κλαδιά έπεσαν πριν κλαδευτούν τα δέντρα, που είχαν αρχικά ύψος 17 µέτρα, ενώ μετά το κλάδεμα είπε ότι δεν συντρέχει λόγος επικινδυνότητας.

Υπηρεσιακός παράγοντας της Υπηρεσίας Πρασίνου είπε ότι πλέον τα πεύκα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ύψους περίπου 10 μέτρων, με περίμετρο κορμού 1,5 μέτρο, είναι καθαρά, δεν έχυν γείρει και η υπηρεσία τα παρακολουθεί.
Με την πρόταση της Υπηρεσίας Πρασίνου για τη µη κοπή των πεύκων συµφώνησαν οι δηµοτικοί σύµβουλοι των μειοψηφιών Βίκυ Μήτρου και Άννα Μαρία Παπαδηµητρίου και η μη κοπή των δένδρων, αποφασίστηκε ομόφωνα.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη την κοπή µίας κουκουναριάς που βρίσκεται σε πεζοδρόµιο στην Αγριά, επειδή οι ρίζες της προκαλούν προβλήµατα σε θεµέλια σπιτιού και μιας µανώλιας στη συµβολή των οδών Λόρδου Βύρωνος – Μαυροκορδάτου, διότι, µετά από αυτοψία της ΔΕΥΑΜΒ, διαπιστώθηκε ότι δημιουργεί πρόβλημα στον αγωγό αποχέτευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.