Αντίδραση Μιτζικού στην εκχώρηση εσόδων για τον ηλεκτροφωτισμό

Από την αντίδραση του επικεφαλής της β΄ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλη Μιτζικού, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων (οδοφωτισμός) στον Δήμο Βόλου, με εκτιμώμενη αξία 14.414.995,74 € χωρίς ΦΠΑ 24%.
Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» αντέδρασε στην εκχώρηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού, για 12 χρόνια σε ιδιώτη, και τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να ενεχυριάζονται τα δημοτικά τέλη, ενώ καταψήφισε το θέμα.
Ο Μιχ. Μιτζικός ανέφερε ότι η παράταξή του τάσσεται υπέρ της συνεργασίας του Δημοσίου και τον ιδιωτικό τομέα για υλοποίηση έργων και όχι με την εκχώρηση των δημοτικών τελών και εκτίμησε ότι πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση, που θα δεσμεύει τις επόμενες δημοτικές αρχές για δέκα χρόνια.
Το θέμα είχε καταψηφίσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Νάνος, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.