Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στο Βόλο

Η ΕΛΜΕ καταδικάζει επιθέσεις σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ

Ψήφισμα – καταγγελία για τις φασιστικές επιθέσεις ανήμερα των παρελάσεων της 25 Μάρτη σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που θα συμμετάσχει στην αντιφασιστική διαμαρτυρία που θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 31/03/2018 στις 12 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, οι φασιστικές επιθέσεις κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας, είναι μορφή εκφασισμού της μικρής ή μεγάλης κοινωνίας που ζούμε.

«Οι νεοφασιστικές ομάδες επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής σε όποιον σκέφτεται, «κινείται» διαφορετικά, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ή αντιδρά στις πρακτικές αυτών των ομάδων. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ανοχή είναι επικίνδυνη. Επομένως η αντίσταση των πολιτών είναι επιβεβλημένη, όχι απλά καταδικάζοντας τα φασιστικά φαινόμενα, αλλά αναπτύσσοντας αποτελεσματικές δράσεις με δυναμικό τρόπο που θα ξεσκεπάζει τη διαφθορά των συνειδήσεων, την εξαπάτηση, την υποκρισία αυτών των ομάδων», επισημαίνει στο ψήφισμα που εξέδωσε η ΕΛΜΕ.

Για την εισαγγελική δίωξη
Την Παρασκευή 16/03 η Αστυνομία μετά από αίτημα του Εισαγγελέα, προχώρησε στη διαδικασία αυτοφώρου εναντίον μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Αιτία όλων αυτών η μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία ιδιωτικής εταιρείας για συκοφαντική δυσφήμιση εξαιτίας ενός ψηφίσματος συμπαράστασης που εξέδωσε η ΕΛΜΕ για τη στήριξη εγκύου απολυμένης της εταιρείας.
Σε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση έκφρασης αλληλεγγύης σε εργαζόμενους που διώκονται και τονίζει ότι η σύλληψη των μελών της ΕΛΜΕ είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων και η προσπάθεια τρομοκράτησης των σωματείων εκ μέρους ης όποιας εργοδοσίας, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.