Αντιρατσιστικό δρώμενο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο

Αφιερωμένο σε ποιητή από τη Συρία που δολοφονήθηκε με τον γιό του από τον ISIS

Για άλλη μια χρονιά έγινε το καθιερωμένο πλέον αντιρατσιστικό δρώμενο φοιτητών του Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Π.Θ. με τίτλο «που πάνε οι φωνές όταν δεν τις ακούμε» και στην οποία τοποθετήθηκε μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων.
Το δρώμενο έγινε στην πλατεία Αγίου Νικολάου υπό την επίβλεψη των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κώστα Μάγου, Μαρίας Τσουβαλά, Τασούλας Τσιλιμένη και Μάγδας Βίτσου.

Στην πλατεία έδεσαν οι δράσεις για το ρατσισμό και για την ποίηση ενώ η όλη εκδήλωση έκλεισε με μία τοποθέτηση μέλους της Επιτροπής των Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων και διανομή υλικού στους παραβρισκόμενους πολίτες.

Στις σημερινές δράσεις στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν φοιτητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φοιτητές του προγράμματος Erasmus, νέοι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις», νέοι και νέες από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» του Βόλου όπως και η ομάδα κρουστών «Caracatu».

Το δρώμενο ήταν αφιερωμένο στον Σύρο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ αλ Ανί που δολοφονήθηκε μαζί με τον γιο του το 2016 από τον ISIS.
Ο καθηγητής του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Π.Θ. Κώστας Μάγος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απήχηση που είχε το δρώμενο στους πολίτες και τόνισε ότι κάθε χρόνο τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι θέλουν να πάρουν μέρος.
«Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετέχοντες. Είναι σημαντικό που οι φοιτητές μας λαμβάνουν το σημερινό μήνυμα και αργότερα ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία θα μεταφέρουν το μήνυμα κατά του ρατσισμού στα παιδιά. Το δρώμενο δεν μας ενδιαφέρει ως αποτέλεσμα αλλά ως διαδικασία ευαισθητοποίησης», δήλωσε ο καθηγητής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.