Αντίθετη η Περιφέρεια για Αναπτυξιακή που θα διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό

Φωτο αρχείου
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του magnesianews.gr

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην προοπτική δημιουργίας μιας Αναπτυξιακής Εταιρίας που θα διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της υπογραφής σύμβασης μελέτης, ο κ. Αγοραστός επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του magnesianews.gr ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φορέα διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπως επίσης και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αλλά θα το εξετάσει.

«Εμείς ως Περιφέρεια, πιστεύουμε ότι κάθε φορέας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Εμείς είμαστε ένας δημόσιος φορέας που θέλουμε να είναι ισχυρός για να κάνει τη δουλειά του. Δεν θέλουμε να εξαπλωνόμαστε σε εργασίες άλλων, διότι δεν έχουμε τους απαιτούμενους ανθρώπινούς πόρους και δεν έχουμε τη δυνατότητα συντηρήσεων και χρηματοδοτήσεων αυτών των μεγάλων υποδομών», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη στιγμή που υπάρχει το εργαλείο των προγραμματικών συμβάσεων, μπορούμε να λειτουργούμε. Το να δημιουργεί σ’ αυτή την εποχή μια δομή που δεν ξέρεις πώς να τη συντηρήσεις, είναι πρόβλημα και είναι άλλο να πεις συντηρώ το Πανθεσσαλικό και έχω έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό χρημάτων.

«Καλύτερα να κάνω ένα ποδηλατοδρόμιο, το Χιονοδρομικό ή μια υποδομή κα πηγαίνει κάποιος με μεγαλύτερη ασφάλεια στα παράλια του Πηλίου, παρά μια Αναπτυξιακή Εταιρία. Άλλωστε υπάρχει η κακή εμπειρία των πρώην Αναπτυξιακών των Δήμων και των πρώην Νομαρχιών», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης κατέληξε ότι είναι αντίθετος σ’ αυτή την προοπτική, ο δήμαρχος Βόλου του ζήτησε να συμμετάσχει με ένα μικρό ποσό, αλλά ούτως ή άλλως, ένας θα κάνει κουμάντο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.