Αντίθετοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής και στο «πόθεν έσχες» οι δικηγόροι

Καταγγελία που υπογράφουν 205 νομικοί, εστάλη και στην Βουλή και στην ολομέλεια των δικηγόρων

Αντίθετος στα σχέδια της Κυβέρνησης για την υπαγωγή του στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, και στην υποχρέωση υποβολής δήλωσης “πόθεν έσχες”, εμφανίζεται ο δικηγορικός κόσμος της χώρας, μετά από τη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής προέδρων της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, παρουσία και του προέδρου του Δ.Σ. Βόλου Χρήστου Στρατηγόπουλου.
Στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στα Γιαννιτσά, επισημάνθηκε ότι το δικηγορικό σώμα θα αντιταχθεί, συντεταγμένα και ηχηρά, σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της θεσμοθετημένης με τον Κώδικα Δικηγόρων και αναγνωρισμένης από τη νομολογία αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θεωρούν ως θεσμικά μη αποδεκτές τις σχετικές κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, με την αποστολή εγγράφων σε συλλόγους της χώρας για θέματα υπαγωγής των υπαλλήλων τους στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και στο «πόθεν έσχες» και μάλιστα με απειλή διοικητικής έκπτωσης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Συλλόγων, για την οικονομική και διοικητική διαχείριση που, κατ’ άρθρο 89 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων ,ανήκει μόνο στα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.