Αντίθετοι δάσκαλοι στο άνοιγμα των σχολείων

Φωτό αρχείου
Τονίζουν ότι έπρεπε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας

Αντίθετοι εμφανίζονται οι δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτερα, εκτιμώντας ότι έπρεπε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για δύο ακόμη εβδομάδες, για να δούμε τι θα γίνει με το τρίτο κύμα της πανδημίας στο οποίο αναφέρονται οι λοιμωξιολόγοι, ενώ αναφέρουν ότι έπρεπε να γίνουν εκ περιτροπής μαθήματα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν για rapid tests σήμερα Παρασκευή στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», ενώ έχει προταθεί να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.
Η Αποστολία Μπέκα αντιπρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και τόνισε ότι «με όλα αυτά που ακούμε ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων και μετά τις γιορτές αναμένεται το τρίτο κύμα, θεωρούμε ότι αυτή την εποχή δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, τουλάχιστον τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, αλλά να συνεχίζαμε με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι να αισθανθούμε κι εμείς την ασφάλεια ότι τουλάχιστον αυτές τις δύο εβδομάδες να δούμε τα αποτελέσματα των εορτών».
Σύμφωνα με την κα Μπέκα, οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν ούτως ή άλλως σήμερα Παρασκευή στο σχολείο και έχει προβλεφθεί πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Δευτέρα, αλλά κανείς δεν διασφαλίζει τους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα έχουν πρόβλημα.
Τα σχολεία που έχουν δύο εισόδους αποφασίστηκε τα τμήματα να μπαίνουν από διαφορετικές εισόδους και με διαφορετική ωράριο, ενώ οι γονείς που εργάζονται θα πηγαίνουν νωρίτερα σε σχέση με όσους δεν εργάζονται, ενώ όλοι θα φορούν προστατευτική μάσκα και θα υπάρχουν αντισηπτικά στα σχολεία.
Επίσης οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν ότι θα κάνουν rapid test σήμερα στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», ενώ έχει προβλεφθεί ένας αριθμός εκπαιδευτικών να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα από άλλες ομάδες.

«Αν πραγματικά είναι τα πράγματα όπως τα λένε, δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί ο εμβολιασμός εμβολιαστεί τουλάχιστον ενός μέρους των εκπαιδευτικών, διότι τουλάχιστον στον Βόλο είναι όλοι σε μια ηλικία άνω των 50 ετών και είναι όλοι επίφοβοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν ήθελαν να ξεκινήσουν τα σχολεία έπρεπε να είναι μικρότερος ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ή να γίνεται εκ περιτροπής μάθημα, όπως είχε γίνει και τον Ιούνιο του 2020.

Τα μισά παιδιά δεν έχουν τάμπλετ

Η αντιπρόεδρος των Συλλόγου, τόνισε ότι υπήρχε χρόνος να γίνουν όλα αυτά το καλοκαίρι και εφόσον τώρα αναμένουν και τρίτο κύμα της πανδημίας, θα έπρεπε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, μέχρι όλοι να αισθανθούν ασφάλεια.
Η κα Μπέκα τόνισε από τα 20 παιδιά του τμήματος μαθήματα από υπολογιστή παρακολουθούν τα 10, είτε γιατί δεν υπήρχε άλλη συσκευή, είτε γιατί είχε και άλλα παιδιά η οικογένεια που είχαν μαθήματα, είχε γιατί οι γονείς ήταν αντίθετοι στη διαδικασία κ.λ.π.. Ωστόσο, συμμετείχαν πολύ οι γονείς και τα παιδιά και είχαν μπει σε μια σειρά.
Η αντιπρόεδρος των δασκάλων είπε ότι μόνο στο δικό της σχολείο, από τα 40 παιδιά τα μισά περίπου δεν έχουν tablet ή laptop, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα από τα κινητά τηλέφωνα των γονέων. Η κα Μπέκα είπε ότι ζήτησε κάποια τάμπλετ για να δοθούν σε γονείς, αλλά δεν έγινε κάτι από πλευράς υπουργείου και βρίσκεται σε συνεννόηση με τη σχολική επιτροπή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.