Καμία στήριξη δεν έχει δοθεί στα καταστήματα και στους εμπόρους, επεσήμανε για μία ακόμη φορά, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, τονίζοντας ότι εν μέσω αυτών των πρωτόγνωρων καταστάσεων, οι έμποροι δεν έχουν πάρει καν τα 800 ευρώ που δικαιούνται ως στήριξη από το κράτος.
«Καταφέραμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα με διεκδικήσεις. Σίγουρα τα μέτρα δεν επαρκούν, από τη στιγμή που ένα κατάστημα δεν λειτουργεί και τα έξοδα τρέχουν. Ακόμη και τα 800 ευρώ δεν τα έχουμε πάρει ακόμα, και ούτε αυτά τα χρήματα φτάνουν. Δεν έπρεπε να γίνει έτσι, γιατί με το κλείσιμο των καταστημάτων από τη μία στιγμή στην άλλη, βρεθήκαμε χωρίς περιθώρια αντίδρασης και χωρίς κάποιο ρευστό για να επιβιώσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΒ, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για μία ασφυκτική κατάσταση, την οποία αν κάποιος δεν τη ζει δεν μπορεί να την αντιληφθεί. «Πρέπει βέβαια όσοι επιχειρούμε να έχουμε οργανωμένες τις επιχειρήσεις μας γι’ αυτές τις καταστάσεις» συμπλήρωσε επίσης.
« “Aνάσες” απ΄το ηλεκτρονικό εμπόριο»
Πρωτόγνωρες λοιπόν οι καταστάσεις, με τον κο Οντόπουλο να υπογραμμίζει ότι τα καταστήματα δεν έκλεισαν ούτε εν καιρώ πολέμου, ενώ κάποιες ανάσες μπόρεσαν να πάρουν όσοι είχαν ήδη δραστηριοποιηθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΒ, όσοι είχαν ηλεκτρονικά μέσα δεν έχουν τόσα προβλήματα όσα έχουν οι επιχειρήσεις με φυσική μόνο παρουσία, συμπληρώνοντας ότι αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για όλους καθώς και ότι η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική από πολλές πλευρές.
Όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων, ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα γίνει στις 4 ή στις 11 Μαΐου, με τους περιορισμούς πάντα που προσδιορίζουν οι ειδικοί. «Θέλει προσοχή και να προστατεύσουμε την υγεία μας, ώστε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.






























