Απ. Παπαδούλης: Απόλυτα δικαιολογημένη η διαμαρτυρία κατά της καύσης σκουπιδιών

Θα ξεκινήσουμε διάλογο την επόμενη των εκλογών

Ως απόλυτα δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την αυριανή διαμαρτυρία κατά της καύσης σκουπιδιών, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απ. Παπαδούλης, τονίζοντας ότι η παράταξή του θα ξεκινήσει διάλογο από την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, «είναι γεγονός πως το περιβάλλον του Βόλου επιβαρύνεται συνεχώς από την αέρια ρύπανση, συνεπώς, η αυριανή διαμαρτυρία των πολιτών κατά της καύσης των σκουπιδιών είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού όσοι όφειλαν, έγκαιρα, να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος και να τους ενημερώσουν μετά από αντικειμενικές επιστημονικές έρευνες, έμειναν άπραγοι και αδρανείς.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η σημερινή δημοτική αρχή, ουσιαστικά στηρίζει την καύση σκουπιδιών με την απόφασή της να προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF την ώρα που διαπραγματεύονταν συμφωνίες με την ΑΓΕΤ, τις οποίες οι πολίτες του Βόλου δεν γνωρίζουν. Παράλληλα, ο σημερινός δήμαρχος με συνεχείς θεατρινισμούς ενέτεινε το φόβο για το μέγεθος του προβλήματος χωρίς να έχει λάβει καμιά επίσημη πρωτοβουλία, για δημόσιο διάλογο, με την εταιρία.
Για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου SRF εγώ και η παράταξή μου «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.
Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε την επόμενη των εκλογών ένα διάλογο για το ζήτημα της ρύπανσης, θέτοντας νομοθετικά, επιστημονικά και ποιοτικά στοιχεία, με όρους, δεσμεύσεις και προϋποθέσεις.
Διάλογο με σοβαρότητα, που σημαίνει απαρέγκλιτες συμφωνίες, παρακολούθηση εκ μέρους του Δήμου των εκπομπών αερίων, και συνευθύνη για το αποτέλεσμα.
Εμείς δεν θα μείνουμε όμως, μόνο στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών, αλλά θα αντιμετωπίσουμε συνολικά το πρόβλημα της ρύπανσης, από την οποία πάσχει σήμερα ο Δήμος του Βόλου, αφού δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα όταν ήταν νωρίς.
Έτσι, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα προχωρήσουμε σε συνεχή επικαιροποίηση και επέκταση της επιδημιολογικής μελέτης, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, θα εγκαταστήσουμε δίκτυο σταθμών για την χημική ανάλυση της αερορύπανσης, και θα εκπονήσουμε μελέτη για τον εντοπισμό συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων. Με βάση τα αποτελέσματα αυτών θα πάρουμε όσα μέτρα απαιτούνται χωρίς να υπολογίσουμε οποιοδήποτε κόστος, πολιτικό ή οικονομικό. Για μας η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.