Απ. Παπαδούλης: Η Δημοτική Αρχή Βόλου, ρέπει προς τον λαϊκισμό

Ενστάσεις της παράταξης για πάρκινγκ Φιλελλήνων και εκμίσθωση του Κέντρου Αντισφαίρισης

Ενστάσεις της παράταξης «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» αναφορικά με το πάρκινγκ της Φιλελλήνων και την εκμίσθωση του Κέντρου Αντισφαίρισης, δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού του προφίλ, ο επικεφαλής της, Απ. Παπαδούλης, τονίζοντας παράλληλα, ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου, ρέπει προς τον λαϊκισμό.
Όπως τονίζει, «λοιπόν, επειδή αυτόν τον καιρό, η ενημέρωση γι’ αυτά που συμβαίνουν στα δημοτικά πράγματα, είναι περιορισμένη και ελλειμματική, -προφανώς λόγω κορωνοϊού-, καλό είναι να δούμε δύο ζητήματα, που είναι εξαιρετικά σημαντικά, και αναφέρονται αφενός στην προοπτική των εσόδων του Δήμου από ενοικίαση δημοτικών υποδομών και αφετέρου στην αντίληψη της παρούσας Δημοτικής Αρχής σχετικά με το πώς διαφυλάσσονται τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Βόλου και κατ΄ επέκταση των δημοτών.
Parking Φιλελλήνων.
Πονεμένη ιστορία. Υψηλό κόστος κατασκευής. Η παρούσα Δημοτική Αρχή το ολοκληρώνει και θέλει να το νοικιάσει (μακροχρόνια μίσθωση) σε ιδιώτη. Εκτός από της 252 θέσεις παρκαρίσματος, στο πακέτο είναι και μαγαζιά στο ισόγειο και στο δώμα. Τιμή εκκίνησης ενοικίου 360.000€ τον χρόνο. Άγονος προς το παρόν ο διαγωνισμός, διότι θεωρήθηκε υψηλό το τίμημα (λέγεται). Θα επαναληφθεί η διαδικασία χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί τί θα γίνει όταν το αποτέλεσμα καταλήξει να είναι συνεχώς άγονο.
Η θέση της Παράταξής μας «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ήταν εξ αρχής σαφής και καθαρή.
α. Το τίμημα των 360.000€ είναι χαμηλό, ό,τι και να λέγεται. Κι αυτό, διότι με απλούς, εξαιρετικά συντηρητικούς υπολογισμούς (π.χ. είναι γεμάτο μόνον 9 ώρες το 24ωρο και εισπράττει 1€ την ώρα) τα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε 800.000€. Σ΄ αυτά δεν υπολογίζονται τα έσοδα από τα μαγαζιά. Δηλαδή, τα ετήσια έσοδα ανέρχονται ή πλησιάζουν το 1.000.000.€
β. Η λειτουργία του parking είναι φθηνή. Η λειτουργία του είναι αυτοεξυπηρετούμενη, γεγονός που σημαίνει ελάχιστο προσωπικό.
γ. Η Δημοτική Αρχή, επειδή ρέπει προς τον λαϊκισμό ισχυρίζεται ότι το νοικιάζει σε ιδιώτη και δεν το κάνει δημοτική επιχείρηση, γιατί την επομένη οι εργαζόμενοι εκεί θα αρχίσουν τις απεργίες. Ας μην το σχολιάσουμε.
δ. Προτείνουμε και θεωρούμε ότι είναι η πλέον συμφέρουσα και εφικτή λύση για την πόλη, η πρόσληψη από τον Δήμο, εργολαβικής εταιρίας, (εμείς θα προτείναμε Κοιν.Σ.Επ. εν μέσω επέλασης της ανεργίας, αλλά είπαμε να μην το χοντρύνουμε) η οποία θα παρέχει υπηρεσίες στο parking, έναντι ετήσιας αμοιβής (200.000€ είναι και πολύ πλούσια) και τα υπόλοιπα τα καρπώνεται ο Βόλος. Μάλιστα, προτείνουμε, εφόσον οι ώρες πληρότητας ξεπεράσουν τις δικές μας 9 συντηρητικές ώρες, να δίνεται και bonus στον εργολάβο.
Ας συγκρίνουν οι δημότες την διαφορά. Αυτά για να είμαστε καθαροί.
Εκμίσθωση του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας Βόλου και της σε συνέχεια της βόρειας πλευράς του ως άνω Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας Βόλου έτερη έκταση εμβαδού 5.500,00 τμ περίπου.
Εδώ ή πρέπει να έχεις χιούμορ και να γελάς ή να σκέφτεσαι σοβαρά ότι σε κάποιους το δούλεμα είναι δεύτερος εαυτός.
Κατ΄ αρχάς, με βάση τους όρους της δημοπρασίας, δεν πρόκειται για κέντρο αντισφαίρισης αλλά για πολυχώρο αντισφαίρισης, αθλητισμού, ψυχαγωγίας, εστίασης, παιδότοπου κλπ. Ο ενοικιαστής θα πρέπει να αποκαταστήσει βλάβες των παλαιών εγκαταστάσεων και να κατασκευάσει νέες. Το κόστος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ανέρχεται στις 425.000€ και υλοποιείται σε 2 φάσεις. Η (α) φάση περιλαμβάνει την συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η (β) την κατασκευή των νέων. Τώρα ΠΡΟΣΟΧΗ!!! (α) Το ετήσιο ενοίκιο ξεκινάει ως πρώτη τιμή από τις 3.600€ (δηλαδή 300€ τον μήνα. Όσο ένα δυαράκι διαμέρισμα). Οπότε και παραπάνω να πάει θα κινηθεί χαμηλά. (β) Ο χώρος ενοικιάζεται για 25 χρόνια. (γ). Ο πλειοδότης θα καταθέσει εγγυητική επιστολή, αξίας ίσης με το 50% του ετήσιου μισθώματος (δηλαδή τιμή εκκίνησης 1.800€).
Λοιπόν, ως Παράταξη «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» για να μην τα πολυλογούμε και επειδή σεβόμαστε τον εαυτό μας και την νοημοσύνη όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Βόλο (όσοι κι αν είναι αυτοί) θεωρούμε ότι οι αποικιοκρατικές συμβάσεις έπαψαν να είναι «έξυπνες» γι΄ αυτό και τα συμφέροντα του Δήμου θα πρέπει να προστατευτούν ουσιαστικά.
Προτείνουμε, λοιπόν.
1. Ο πλειοδότης να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 100.000€ ώστε να είναι σαφής η δέσμευσή του στις δύο φάσεις του έργου. Με την ολοκλήρωση της (α) φάσης να μειωθεί η εγγυητική επιστολή στο 50%. Με την ολοκλήρωση της (β) φάσης να επιστραφεί η εγγυητική επιστολή στον δικαιούχο.
2. Η βάση του τιμήματος να παραμείνει χαμηλή. Ακόμη και 3.600€. Όμως, με την ολοκλήρωση της πενταετίας προβλέπεται η αναδιαπραγμάτευση του ενοικίου, συνεκτιμώντας πλέον (α) τις υπεραξίες που έχουν δημιουργηθεί και (β) τις προσδοκίες της 20ετίας, που απομένει.
Πολλοί μπερδεύουν τα παπούτσια τους με τον χρονικό ορίζοντα. Όταν κοιτάς τα παπούτσια σου βλέπει μιζέρια. Το εκμεταλλεύεσαι και πείθεις τους γύρω σου ότι η εποχή είναι δύσκολη, γι αυτό και δεν υπάρχουν επενδυτές. Φούμαρα. Αυτός που επενδύει ξέρει ότι σε δύο χρόνια το σήμερα θα έχει ανατραπεί πλήρως κι ότι αυτός θα κερδίζει. Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας.
Όλα αυτά θέλουμε να τα κάνουμε καθαρά, γιατί καμιά φορά, μας θεωρούν άσχετους και εύπιστους. Ούτε το ένα είμαστε, ούτε το άλλο. Απλά, όταν είσαι μία Παράταξη, που δεν έχεις την δύναμη να επηρεάσεις ένα αποτέλεσμα, προσπαθείς τουλάχιστον να σεβαστείς αυτούς που σε επέλεξαν και να σώσεις την ψυχή σου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.