Απ . Παπαδούλης στο «Ράδιο ΕΝΑ»: «Μέχρι τα Χριστούγεννα οι εγκρίσεις για το Ανάσα»

Περίπου 6500 αιτήσεις κατατέθηκαν και αναμένεται να εγκριθούν οι 1200

Περίπου 6500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στη Θεσσαλία για το πρόγραμμα «Ανάσα», όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Παπαδούλης, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικό το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα εγκριθούν οι 1100 με τις 1200 επιχειρήσεις και θα ενισχυθούν με ποσά από 5 χιλιάδες έως και 50 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα τόνισε ότι το πρόγραμμα αφορά κατά κύριο λόγο μικρές επιχειρήσεις, με τη βαθμολογία να αυξάνεται με βασικό κριτήριο τις απώλειες που κατέγραψαν στον τζίρο τους την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. «Το κρίσιμο δεν είναι πόσο μικρή ή μεγάλη είναι μία επιχείρηση, αλλά οι απώλειες στον τζίρο, που φορολογείται. Βλέπουμε τη βαθμολογία με βάση τα απαιτούμενα αποδεικτικά. Αν δεν είναι πλήρης ο φάκελος απορρίπτονται οι αιτήσεις έστω και αν έχουν υψηλή βαθμολογία» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν επίσης ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία των επιτροπών που θα κάνουν εντάξεις στο πρόγραμμα. Αφού βγουν τα αποτελέσματα βάσει κριτηρίων και δικαιολογητικών, έρχεται μία δεύτερη φάση με τις επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ενστάσεις στις αρχές Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί η βαθμολογία. «Ευελπιστούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ο οριστικός κατάλογος. Από 1η του νέου έτους οι προκρινόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να φέρουν τα δικαιολογητικά για να αρχίσει η αποπληρωμή, σε χρονικό διάστημα 15-20 ημερών. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι 31 Μαρτίου, για να γίνουν πληρωμές μέχρι 30 Ιουνίου» δήλωσε ο κ. Παπαδούλης.
Συζητήσεις για δεύτερο πρόγραμμα
Παράλληλα αποκάλυψε ότι, όπως είχε αναφέρει προγενέστερα η ΜΑΓΝΗΣΙΑ, έχουν γίνει συζητήσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και για δεύτερο πρόγραμμα. «Ο Περιφερειάρχης και το επιτελείο του εμφανίζονται θετικοί και επεξεργάζονται το πλαίσιο. Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να συλλάβουμε το πώς είναι, πώς μπορεί να προχωρήσει και να δημοσιευθεί. Υπάρχει θέληση αλλά υπάρχουν και ανάγκες» συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΕΠ.
«Όλη η πόλη είναι ένα ανέκδοτο»
Ο κ. Παπαδούλης δεν θέλησε να σχολιάσει περισσότερα σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που είναι μέλος, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι μόλις αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. «Αυτό σημαίνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου πηγαίνει στον 21ο αιώνα! Χρειάζεται ένας συντονισμός βέβαια, που δεν έχει γίνει ακόμη. Το θέμα είναι για γέλια πλέον» ανέφερε, ενώ για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων τόνισε: «Θα αποφασίσει ο Δήμαρχος, ο βασικός ντίλερ που έριξε και την τιμή στις 300 χιλιάδες ευρώ και σε λίγο θα το επιδοτήσει ακόμη περισσότερο. Όλη η πόλη είναι ένα ανέκδοτο. Έχει πλάκα μεν αλλά δεν έχει χιούμορ. Δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Αν σκέφτεσαι σοβαρά την καθημερινότητα δεν θες ν’ ασχολείσαι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.