Απ. Ριζόπουλος: «”Έβαλαν το τυράκι στη φάκα” για να «μαδήσουν» τους αγρότες τα επόμενα χρόνια»

«”Έβαλαν το τυράκι στη φάκα” για να «μαδήσουν» τους αγρότες τα επόμενα χρόνια», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη ΛΑΣ, Απόστολος Ριζόπουλος. Όπως τονίζει, «η ιστορία έχει ως εξής: Το 2000 η Ε.Ε. εκδίδει Οδηγία (2000/60/ΕΚ) για την δήθεν «Προστασία και διαχείριση των υδάτων», το 2003 η συγκεκριμένη οδηγία ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο (Ν 3199/2003 – ΦΕΚ Α΄ 280/9.12.2003), επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Σημίτη. Ακολούθησαν μια σειρά νομοθετήματα για τη διαχείριση των υδάτων, έως τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2017, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιεί το άρθρο 12 του (Ν 3199/2003) για την «Ανάκτηση κόστους για υπηρεσίες ύδατος».
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι σταματά (ήδη έχει σταματήσει) κάθε επιχορήγηση των ΔΕΥΑ ή των Διευθύνσεων Ύδρευσης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και ότι κάθε χρόνο το συνολικό κόστος διαχείρισης του νερού (αναλισκόμενο κεφάλαιο, λειτουργικό κόστος, κόστος συντήρησης, κόστος διοίκησης, το περιβαλλοντικό κόστος – νέο χαράτσι!, κόστος πόρου, κ.ά.) θα μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών και των μικρομεσαίων αγροτών, προσθέτοντας νέα βάρη, με αναπροσαρμογή των τιμολογίων κάθε χρόνο. Η ΚΥΑ καλύπτει “όλες τις χρήσεις ύδατος και όλους τους παρόχους υπηρεσιών ύδατος” και εξαιρεί, για τη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων, τους μονοπωλιακούς ομίλους για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και από τα περιβαλλοντικά τέλη βιομήχανους και μεγαλοξενοδόχους.
Ο νέος κανονισμός άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που ψηφίστηκε προχθές, στην εισαγωγή του περιγράφει ακριβώς τους λόγους για τους οποίους συντάχθηκε, δηλαδή την εναρμόνισή του με την οδηγία της Ε.Ε., για να επιβάλουν τα νέα χαράτσια με την ανταποδοτικότητα και στους αγρότες της περιοχής μας. Για να τους δελεάσουν, ώστε να καταγραφούν στο μητρώο της επιχείρησης, «έβαλαν το τυράκι στη φάκα». Μείωσαν τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη, που η ίδια δημοτική αρχή είχε θέσει το 2017, προκαλώντας τότε την μαζική κατακραυγή από τους αγρότες, για να μπορούν να τους «μαδήσουν» τα επόμενα χρόνια.
Αυτήν είναι η πραγματικότητα, που, εκτός από τη δημοτική αρχή Βόλου, επιχείρησε να συγκαλύψει και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, του συνδυασμού «Μαζί για το Βόλο» (όπως έχουν κάνει και οι υπόλοιποι δήθεν αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί), στα πλαίσια στήριξης του κόμματος που στηρίζει και τον στηρίζει.
Αποδεικνύεται ακόμη ότι Ε.Ε., κυβέρνηση – κεντρική διοίκηση και τοπική διοίκηση προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική, που μετατρέπει τις περιφέρειες και τους δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς, σε επιχειρήσεις που πωλούν τις υπηρεσίες – εμπόρευμα, σε μηχανισμούς στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων και κερδών.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι υποψήφιοι ενόψει των τοπικών εκλογών, θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν και να οργανώνουν τον αγώνα των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική. Θα συνεχίσουν να είναι η πραγματική λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση! Γι’ αυτό παντού ΚΚΕ!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.