Απ. Τσακανίκας: «Πάσχα χωρίς εισόδημα και δυσκολία καλλιέργειας για καλοκαίρι»

Ανοίγουν αύριο Σάββατο οι λαϊκές αγορές οπωρολαχανικών

Ανοίγουν ξανά από αύριο Σάββατο οι λαϊκές αγορές οπωρολαχανικών στη Θεσσαλία, που είχαν κλείσει με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, εδώ και δύο εβδομάδες. Ο πρόεδρος των παραγωγών κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έκανε τους παραγωγούς λαϊκών αγορών «πειραματόζωα» για να στείλει τον κόσμο στα μάρκετ και στα μανάβικα, είπε ότι οι παραγωγοί πέρασαν το Πάσχα χωρίς έσοδα και πλέον αντιμετωπίζουν δυσκολία να καλλιεργήσουν για καλοκαίρι, καθώς «στέρεψαν» οικονομικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών Μαγνησίας και Θεσσαλίας Απόστολο Τσακανίκα, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, αν και οι λαϊκές αγορές μπορούσαν να λειτουργήσουν από σήμερα, ανοίγουν τελικά αύριο, γιατί έπρεπε να περάσει το διάστημα των 14 ημερών.

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα γίνει με τα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν κλείσουν, δηλαδή με απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων, γάντια, αντισηπτικά και ο κ. Τσακανίκας, τόνισε ότι οι λαϊκές αγορές δεν έκλεισαν επειδή δεν λάμβαναν μέτρα προστασίας οι παραγωγοί, αλλά «για να στείλουν τον κόσμο της Θεσσαλίας στα σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα, διότι, όπως αποδείχτηκε ούτε οι ρομά της Μαγνησίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων έφταιγαν και αν το πρόβλημα ήταν οι ρομά της Λάρισας, σίγουρα πήγαν σε μάρκετ, μανάβικα, κρεοπωλεία και αρτοποιεία».

Ο ίδιος είπε ότι αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι τους παραγωγούς λαϊκών αγορών τους έκαναν «πειραματόζωα» για να δουν πως θα αντιδράσουν, γιατί οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα ήταν ανοιχτές, ενώ στην Αθήνα, που έχει μεγάλο πρόβλημα τις αύξησαν…

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά, διότι δεν είχαν εισόδημα για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ «στέρεψαν» οικονομικά, γιατί πρέπει να καλλιεργήσουν για το καλοκαίρι, ενώ δεν εντάχθηκαν για τις δύο εβδομάδες σε κάποια οικονομική ενίσχυση, ενώ για μια αποζημίωση που ακούστηκε ότι θα δοθεί ο κ. Τσακανίκας τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν και πως θα γίνει.
Ο πρόεδρος των παραγωγών της Θεσσαλίας εμφανίστηκε προβληματισμένος πως οι παραγωγοί, που έχουν να δουλέψουν 14 μέρες, θα καλλιεργήσουν από δω και πέρα και πρόσθεσε ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν πως πέρασαν το Πάσχα.

Ο ίδιος είπε ότι οι παραγωγοί θα μαζέψουν σήμερα τα προϊόντα από τους μπαξέδες για να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά αύριο Σάββατο και κάλεσε να τους καταναλωτές να πάνε στη λαϊκή για να προμηθευτούν φρέσκα, ποιοτικά και σε προσιτέ τιμές προϊόντα και όχι με ανεβασμένες τιμές όπως είναι στα μάρκετ και στα μανάβικα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.