Απάτη η αγγελία για πώληση μοτοσικλέτας σε νεαρό Βολιώτη

Δράστες 37χρονος και 28χρονος από την Αχαΐα που αναζητούνται

Τέσσερις μήνες κράτησαν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για να εξιχνιάσουν απάτη σε βάρος 19χρονου Βολιώτη, που πλήρωσε σε δυο αγνώστους από την Αχαΐα ποσό 1100 € για αγορά μοτοσικλέτας (Yamaha Crypton 125 cc) που είχαν βάλει σε αγγελία ιστοσελίδας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δράστες είναι δύο Έλληνες, από την Αχαΐα ηλικίας 28 και 37 χρονών, που είχαν αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα για πώληση μοτοσικλέτας. Ο 19χρονος ενδιαφερόμενος, μίλησε τηλεφωνικά μαζί τους και κατέθεσε, σε πρώτη φάση, ποσό 500 € σε τραπεζικό λογαριασμό του 28χρονου.
Στη συνέχεια και με πρόφαση ότι ο 28χρονος είχε αγοράσει ένα όχημα από τον 37χρονο και του χρωστούσε χρήματα, ο πρώτος έπεισε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να καταθέσει το υπόλοιπο ποσό των 600 € στο όνομα του δεύτερου δράστη.

Αν και ο νεαρός πλήρωσε το ποσό για την αγορά της μεταχειρισμένης μοτοσικλέτας, δεν είδε ποτέ το όχημα που αγόρασε, με αποτέλεσμα να κάνει καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για απάτη, τον Φεβρουάριο του 2017.
Από τότε οι αστυνομικοί έκαναν μεγάλη και σε βάθος έρευνα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κινητά τηλέφωνα και κατάφεραν να οδηγηθούν στα ίχνη των δύο δραστών που εξαπάτησαν τον νεαρό, ενώ σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία, που θα σταλεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.