Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο Βόλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου

Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 10:00 π.μ, στον τόπο θυσίας στον Βόλο, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου και καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και τα σωματεία να δώσουν μαζικά το παρών.

Όπως τονίζει το ΕΚΒ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε «Εργαζόμενες -νοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες, Νέοι,

Καλούμε όλους με πρωτοστάτες τα σωματεία-μέλη μας, να πάρετε μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, για την κατάθεση στεφανιών, την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025, στις 10:00 π.μ. στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική προκοπή.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ακρίβεια, με τη στεγαστική κρίση, με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Βρίσκει την κοινωνία ανοχύρωτη, καθώς τα βασικά δημόσια αγαθά εκποιούνται, καθώς η υγεία και η Παιδεία μετατρέπονται σε αγαθό για ελάχιστους. Το κίβδηλο αφήγημα της κυβέρνησης για μια ανθούσα οικονομία καταρρέει με το 60% των πολιτών να αναφέρει πως δεν τα βγάζουν πέρα με το μισθό τους και το 88% να ομολογεί ότι κόβει από τα βασικά είδη διατροφής για να επιβιώσει.

Την 1η Μάη ενώνουμε τη φωνή μας, τιμώντας τον διαχρονικό και παγκόσμιο αγώνα της εργατικής τάξης για εργασιακή αξιοπρέπεια, δίκαιες αμοιβές, ποιότητα ζωής.

Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις συλλογικές μας συμβάσεις, ενεργητικές πολιτικές για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση και προσδιορισμό του κατώτατου μισθού με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με κυβερνητικές αποφάσεις.

Διεκδικούμε ισχυρότερη εποπτεία του κράτους στους χώρους εργασίας, για να τηρείται η νομιμότητα και για να σταματήσει ο μαύρος κατάλογος ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Διεκδικούμε ποιοτικά δημόσια αγαθά, παιδεία και υγεία για όλους.

Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την 1η Μάη, ημέρα Πέμπτη στην Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, για την κατάθεση στεφανιών, στις 10:00 πμ, στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου) όπου θα τιμήσουμε τους νεκρούς μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.