Απεργούν οι καθαρίστριες της Μαγνησίας

Μετά την εισήγηση της Διοίκησης που παρουσίασε η πρόεδρος Πλαγερά Μαρία, έγινε συζήτηση με τα μέλη του σωματείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο κλάδο καθαριότητας και γενικά όλη η εργατική τάξη μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ από την κυβέρνηση ΝΔ.

Από την εισήγηση τονίστηκε, ότι: «το δίλημμα που προσπαθούν να ξανασερβίρουν, ανάμεσα στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και την «ανάπτυξη για όλους», που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ψεύτικο.
Ότι, τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Θέλουν γρήγορα να ξεμπερδεύουν με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση, να ολοκληρώσουν το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και πλήρους ελευθερίας των μεγαλοεργοδοτών να ξεζουμίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους…»
Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» της κυβέρνησης, το οποίο αποτελεί ωρολογιακή βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων ενώ παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων. Εν ολίγοις η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί στα σχέδια της το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, για να βάλει τα σωματεία στο γύψο και προωθεί το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα αντικαταστήσει τον ν.1264/82,
Στην λήξη της Γ.Σ. αποφασίστηκε:
1. η συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και στην κινητοποίηση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου και συμπόρευση στον κοινό απεργιακό αγώνα με δεκάδες μεγάλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και με τα πρωτοβάθμια σωματεία καθαριστριών του Πειραιά και της Αθήνας,
2. η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τις συμβασιούχες καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων που μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπετε ανανέωση των συμβάσεων τους από το υπουργείο Παιδείας και την άμεση παρέμβαση στις δημοτικές αρχές του νομού Μαγνησίας για την ένταξη στα ΒΑΕ όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, χωρίς προϋποθέσεις όπως γίνεται σήμερα αφού μόνο οι συναδέλφισσες που καθαρίζουν πάνω από 17 σχολικές αίθουσες τα λαμβάνουν,
3. η κλιμάκωση των παρεμβάσεων για τις καθαρίστριες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας , μετά και την παράταση της σύμβασης που έγινε από την πρυτανική αρχή, με πάγιο αίτημα να υπογραφτεί σύμβαση αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας .

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Κατάργηση των απαράδεκτων αντεργατικών συμβάσεων (έργου, χρόνου κλπ).
• Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο) και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσοι εργάζονται στην καθαριότητα.
• Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για ουσιαστική αντιμετώπιση των αναγκών υγιεινής λειτουργίας των σχολείων, του νοσοκομείου, του πανεπιστημίου κλπ.
• Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη.
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.
Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα.
Στο τέλος, το ΔΣ του Σωματείου επισήμανε ότι κάνεις δεν πρέπει να είναι μόνος του και αμέτοχος, αλλά όλοι μαζί, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για να μην περάσει το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων, των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αλλά και το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών που προέρχονται από τις αποφάσεις της Ε.Ε., της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.