Απεβίωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θανάσης Οικονόμου

Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

Απεβίωσε, σήμερα το μεσημέρι, σε ηλικία 92 ετών, ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, πρ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου, αδερφός του πρ. αντιδημάρχου, Γιώργου Οικονόμου, και θείος της πρ. αντινομάρχη και αντιδημάρχου, Νατάσας Οικονόμου.
Ο Θανάσης Οικονόμου είχε γεννηθεί την 1η.07.1929 στην Πύλη Τρικάλων. Το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ. Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στο Βόλο, όπου μετοίκισε η οικογένεια, το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων. Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σωκράτη και Βασίλη.
Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία Γκλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, τη ΣΕΚΕ, τη ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΡΑΤΟΒΑΤΟΡ ΕΛΛΑΣ, τη ΣΠΕΚΑ, την ΕΒΕΞ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Βαθιά δημοκράτης, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου, Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, γραμματέας της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων. Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος Βόλου, όπου διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας ΔΗΤΕΒ.
Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο, και το Βαγγέλη, υπάλληλο της ΕΒΟΛ, από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.
Το τελευταίο διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας, νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου και απεβίωσε σήμερα, γεμίζοντας θλίψη τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Ομιλος Καρεκλίδη εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου,ο οποίος είχε διατελέσει επί χρόνια μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ και Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου επί Δημαρχίας Κουντούρη και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.