Από τη … «Διαύγεια» γνωστοποιήθηκε ο αριθμός οικογενειών για τα tablets

Ο Δ. Βόλου ανέφερε ότι οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν απ΄τις κοινωνικές υπηρεσίες

Σε συγκεκριμένο, αλλά άγνωστο επίσημα, αριθμό οικογενειών θα δοθούν tablets απ΄ τον Δ. Βόλου , όπως προκύπτει από νεότερη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Όπως ανέφεραν αναγνώστες της ΜΑΓΝΗΣΙΑ, υπάρχουν πολλές ακόμη οικογένειες με παιδιά, οι οποίες έχουν οικονομική αδυναμία, αλλά δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και προφανώς, έχουν ανάγκη ενός tablet ή laptop.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Βόλου, παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που ήδη έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ότι είναι δικαιούχοι, καλούνται την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, και την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, στο χρονικό διάστημα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, να προσέρχονται στο Δημαρχείο του Βόλου για να παραλάβουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablet).
Οι υπολογιστές αυτοί είναι μια προσφορά του Δήμου Βόλου στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και μια συνεισφορά στην προσπάθειά τους να μετέχουν ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια, στη διαδικασία της, λόγω της πανδημίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση)».

Στη Διαύγεια

Στη Διαύγεια ωστόσο χθες το μεσημέρι, αναρτήθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Βόλου, στην οποία αναφέρεται ότι «στις καταστάσεις θα περιλαµβάνονται δικαιούχοι που έχουν παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, θα γίνεται αναφορά του σχολείου φοίτησης, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν αντίστοιχο ηλεκτρονικό µέσω (Η/Υ, τάµπλετ ή λάπτοπ) για την παρακολούθηση των διαδικτυακών µαθηµάτων και υπογραφές των παραληπτών µε αριθµό ταυτότητας κατά την παραλαβή. Εγκρίθηκε η ανάθεση της προµήθειας 205 τάµπλετ συνολικού ποσού 26.445,00€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ 24%

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.