Από το Νηπιαγωγείο Αργαλαστής η Μασκότ του 1ου Φεστιβάλ Οικογένειας και Παιδιού

Η Μασκότ που θα συνοδεύει όλες τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Οικογένειας και Παιδιού το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Μαΐου στον Βόλο, επιλέχθηκε από τους διοργανωτές, ανάμεσα από πολλές άλλες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό να είναι αυτή που κατασκευάστηκε από τους μικρούς μαθητές και τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Αργαλαστής.

Η προϊσταμένη κ. Ανδριάνα Ζωγράφου και οι νηπιαγωγοί κ.κ. Συμεντεριάδου Παρασκευή και Κατεργάρη Παρασκευή μαζί με τους μικρούς μαθητές κατασκεύασαν μία μασκότ που δηλώνει ότι «Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα εφόσον έρθει στη ζωή να εισπράττει αγάπη και αφοσίωση από το διαφορετικό τύπο οικογένειας στο οποίο μεγαλώνει». Οι δείκτες της καρδιάς της μασκότ δείχνουν ότι οι γονείς χρειάζονται να είναι κοντά στα παιδιά τους «γιατί τα δώρα είναι σημαντικά όταν τα παίζουμε όλοι, γονείς και παιδιά», όπως είπαν τα νήπια.

Με σύνθημα «Δεν θέλω δώρο, θέλω χρόνο» θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 και 25/5 στην πλατεία Αγίου Νικολάου το Φεστιβάλ Οικογένειας και Παιδιού με πλήθος βιωματικών εργαστηρίων, διαδραστικών, ομαδικών, οικογενειακών παιχνιδιών, μουσικών δρώμενων και με άλλες καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δράσεις με δωρεάν είσοδο και συμμετοχή για γονείς και παιδιά.

Θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία από το Γ.Α.Ν.Β. και εκδήλωση ενημέρωσης για όσους θέλουν γίνουν Εθελοντές Δότες του Μυελού των Οστών από την ομάδα Νίκος Χαλκιάς «Ένας Ήρωας για Πολλούς».

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται  από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας  και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού << Η Κιβωτός του Κόσμου>>, τους Εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών (ΤΠΔΜΒ) του ΠΘ, το Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας, το Διατμηματικό  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα << Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση>> του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο <<Οπτικός Πολιτισμός και Επιμελητικές Πρακτικές>> του ΤΠΔΜΒ και το ΚΕΘΕΑ-Πιλότος-Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Πολιτισμικής Διαμεσολάβησης, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας (15ης Μαΐου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (1ης Ιουνίου).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.