Αποχή από τα καθήκοντα αποφάσισαν οι συμβασιούχοι, συλλαλητήριο τη Δευτέρα

Θα κάνουν παράσταση και θα ζητήσουν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου

Αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου σε ενημερωτική συνέλευση που έκαναν από το πρωί στο Εργατικό κέντρο Βόλου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Μετά από συζήτηση ωρών και προβληματισμό, οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου που γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Τη Δευτέρα και στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει αποφασιστεί στις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι θα κάνουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Βόλου.
Στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας θα κάνουν παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο θα ζητήσουν πολιτική στήριξη και αν τη λάβουν, σε ένδειξη καλής θέλησης θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους την Τρίτη και Τετάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση αποφάσισαν να ξεκινήσουν καταλήψεις στον ΧΥΤΑ Βόλου και στα αμαξοστάσια Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Στους συγκεντρωμένους συμβασιούχους μίλησε ο Γιώργος Μαγιάκος, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας, μετέφερε την πρόταση, να γίνει αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο, να γίνει κατάληψη του ΧΥΤΑ Βόλου. Ακόμη, τη Δευτέρα να γίνει στάση εργασίας 11 το πρωί μέχρι 3 το μεσημέρι με συλλαλητήριο στο Βόλο, που θα ανακοινωθεί μέχρι τότε, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας. Τέλος, προτάθηκε να γίνουν καταλήψεις στα αμαξοστάσια Βόλου και Ν. Ιωνίας από την Τρίτη, ενώ για την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί νέα 24ωρη απεργία.

Η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΑΣ ΟΤΑ, ζήτησε έκταση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, σήμερα, για την συνέχεια των κινητοποιήσεων με βάση την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τους συμβασιούχους.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΒΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.