Απόφοιτος του ΕΠΑΛ Αγριάς είναι Καθηγητής Οικονομικών σε Πανεπιστήμιο της Λυών

Διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών με τον διακεκριμένο απόφοιτο

Τηλεδιάσκεψη με τον Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο ESSCA της Λυών στη Γαλλία, κ. Αλέξανδρο Καρακώστα, πραγματοποίησε το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023. Ο προσκεκλημένος,  υπήρξε μαθητής του ΤΕΕ Αγριάς (σημερινό ΕΠΑ.Λ.) στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Για αυτόν τον λόγο, στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα σημερινά τμήματα της Διοίκησης και Οικονομίας της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να τον γνωρίσουν και να μάθουν για την επαγγελματική του πορεία. Επίσης, μαζί του συνομίλησαν και παλιοί καθηγητές του, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται στο σχολείο. Υπήρξε μεγάλη συγκίνηση και από τις δύο πλευρές.

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Καρακώστας στο σχολείο δεν έδειχνε ιδιαίτερη επιμέλεια ως μαθητής. Ωστόσο, στη συνέχεια, θέτοντας στόχους και εργαζόμενος σκληρά για την επίτευξή τους, κατάφερε να χτίσει μια διεθνή καριέρα στα Οικονομικά. Δεν παρέλειψε να τονίσει, δε, το υποστηρικτικό περιβάλλον του σχολείου και να μοιραστεί με τους μαθητές τις δικές του σχολικές αναμνήσεις.

Αναφορικά με την πορεία του, όταν αποφοίτησε από το σχολείο, έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο ΤΕΙ Λογιστικής Πειραιά. Όμως, προτίμησε να κυνηγήσει το όνειρό του και να φύγει για σπουδές στα Οικονομικά στην Αγγλία, στο Coventry University. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία, την πολιτική και τα οικονομικά στο University of York, ενώ έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα οικονομικά από το University of East Anglia. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο με κεντρικό ενδιαφέρον την οικονομική συμπεριφορά και οργάνωση. Έχει εργασθεί σε πανεπιστήμια στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστραλία.

Ο επικοινωνιακός του χαρακτήρας και η θετική του διάθεση κέρδισε τους μαθητές. Με ενδιαφέρον τους παρότρυνε να θέτουν πάντα στόχους, να εργάζονται για την επίτευξή τους και να μη διστάζουν να ζητούν βοήθεια. Για την επίλυση προβλημάτων τους προέτρεψε να τα αναλύουν σε μικρότερα κομμάτια και να επιλέγουν ποιο κομμάτι θα επιλύσουν κάθε φορά με βάση τι γνωρίζουν τη δεδομένη στιγμή, και επεσήμανε ότι στη ζωή του το 50% είναι τύχη και το άλλο 50% είναι επιλογές.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καρακώστας δεσμεύτηκε για επίσκεψη στο σχολείο, όταν έρθει στην Ελλάδα, και για συνέχιση της συνεργασίας .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.